Hyundai potvrdio električnog supersportaša s pogonom iz Rimca

Nakon što su Porsche i Hyundai ušli u tvrtku Rimac evo i prve konkretne materijalizacije ugovora. Nije trebalo čekati i Hyundai je najavio ludi koncept s pogonom iz Rimca

Nije poznato u kojim se sve novijim autima i konceptima nalaze komponente proizvedene u tvrtki Rimac Automobili, ali je neupitno da one postoje. Baš kao što je opće poznato kako je Hyundai početkom ove godine u hrvatsku tvrtku uložio 80 milijuna eura.

Očekivali smo neku ludu ideju koja će spojiti korejski brend i hrvatsko čudo, ali ne ovako brzo

Da stvar bude bolja super-električni automobil potvrdio je i sjajni Albert Biermann, kojeg smo upoznali na prezentaciji Hyundai i30N, a koji je nakon godina rada u BMW-ovom odjelu prostor za kreativnost pronašao upravo u Hyundaiju.

Informacija o novom plodu suradnje postala je javnosti poznata na ovogodišnjem salonu automobila u Los Angelesu, kad je spomenuti g. Biermann, tijekom predstavljanja Vision T concepta, izjavio kako su testiranja u poodmaklom stanju.

„Razvijamo baterijsko vozilo visokih performansi i električne prototipe vozila s gorivnim ćelijama u partnerstvu s tvrtkom Rimac“ kazao je te dodao kako Hyundai do 2025. planira proizvesti čak 44 eko-vozila.

Za sljedeću godinu najavljeno je otkrivanje i vrlo zanimljivog koncepta koji će zaokružiti priču o kreiranju potpuno novog N-poglavlja koje će kombinirati benzinska, hibridna i električna-sportska vozila.

U svakom slučaju, kako kažu, ulazak u suradnju s našom tvrtkom Rimac Automobili predstavlja prihvaćanje novih pravila igre.