Hyundai je premijerno u Frankfurtu predstavio novog i10 te prvi električni trkaći Hyundai Veloster N ETCR

Predstavljen je koncept 45, potpuno električni koncept koji najavljuje dizajnerske smjernice budućih EV modela marke, a Hyundai Motorsport lansirao je svoj prvi električni trkaći automobil, Veloster N ETCR. Slavi i svjetsku premijeru potpuno novog modela i10.

O potpuno novom konceptu 45 EV nema previše konkretnih informacija, ali on sam po sebi dovoljno progovara svojim dizajnom. Iako, malo je neobično, ili barem neočekivano, što se prilikom predstavljanja Hyundai sjetio baš starog modela Pony, ako ga se sjećate s početka 90-ig godina prošlog stoljeća.

Novi koncept naglašava budući smjer dizajna istražujući evoluciju Hyundaijevog dizajnerskog jezika “Sensuous Sportiness“. “Sensuous” označava pojačane emocionalne vrijednosti koje kupci mogu iskusiti dizajnom, a “Sportiness” je odlučan uvesti te vrijednosti kroz inovativna rješenja za mobilnost.

Eto Hyundaija i u električnoj grani motorsporta

Hyundai Motorsport (HMSG) prvog je novinarskog dana salona u Frankfurtu ekskluzivno predstavio svoj prvi električni trkaći automobil koji je dizajniran i izrađen u središtu tvrtke u njemačkom Alzenau. On donosi novu eru motorsporta, a električni sportski automobili postaju glavni stupovi Hyundai Motorsport strategije.

Također i ideju alternativnih izvora energije, a Hyundai pritom predstavlja i najnovije potpuno ekološko rješenje punjenja električnih automobila. Zahvaljujući Hyundaijevoj tehnologiji gorivih ćelija, Hyundaijev Generator će biti prijenosna stanica za punjenje električnih vozila. Sustav punjenja sastoji se od dva paketa gorivih ćelija koje energiju proizvode iz vodika što rezultira ekološkim sustavom punjenja.

Potpuno novi Hyundai i10

Hyundai je svečano predstavio potpuno novu generaciju modela i10. Posljednji novitet iz i-game korejskog proizvođača je ključni igrač Hyundaijeve europske strategije i najsigurniji te najpoveziviji automobil u svom segmentu. Novi Hyundai i10 odlikuje se dinamičnim novim dizajnom, ali i mnoštvom drugih novosti i poboljšanja poput sustava povezivanja što uključuje sustave Connected Car i Bluelink®, a to ga čini vodećim u A-segmentu.

Potpuno novi i10 utjelovljuje Hyundaijeve temeljne vrijednosti i kombinira dva Hyundaijeva temeljna stupa: sigurnost i performanse. To je automobil koji je razvijen u Europi za europske kupce i donosi Hyundaijev pristup da mobilnost postane pristupačnija uz zadržavanje visokih tehničkih standarda. Osim standardnog modela, Hyundai je predstavio i i10 N Line. To je treći Hyundaijev model nakon i30 i Tucsona opremljen paketom N Line, koji je postao važna komponenta Hyundaijeve modelske strategije.

Potpuno nova Kona Hybrid i novi Ioniq EV

Hyundai je predstavio opsežnu flotu serijskih ekoloških modela, dok drugi proizvođači još samo pričaju o tome, te se nametnuo kao lider buduće mobilnosti. Marka nudi najširi asortiman elektrificiranih pogonskih sklopova i prodala je preko 600.000 elektrificiranih vozila na globalnoj razini. Posjetitelji frankfurtskog salona moći će proučiti dva najnovija ekološka modela Hyundaija – potpuno novu Konu Hybrid i novu verziju modela Ioniq EV, koji će biti izloženi na Hyundaijevom štandu cijelo vrijeme trajanja sajma.

Detalje i video sa svjetske prezentacije Kone Hybroid možete pogledati i pročitati OVDJE