Daimler i Visa – plaćanje računa u vlastitom automobilu

Od proljeća 2022. Visina tehnologija omogućit će korisnicima Mercedes-Benza u Europi plaćanje robu i usluge korištenjem otiska prsta u automobilu

Kao rezultat novog globalnog tehnološkog partnerstva između Daimler Mobilityja i Vise, Daimler će ponuditi mogućnost plaćanja u automobilu. To znači da bi unošenje lozinki ili oslanjanje na mobilne uređaje za autentifikaciju plaćanja uskoro moglo biti prošlost jer samo vozilo postaje uređaj za plaćanje koji zahvaljujući Visinoj tehnologiji delegirane provjere autentičnosti (Delegated Authentication technology) biometrijski autorizira transakciju.

Od proljeća 2022. korisnici Mercedes-Benza u Velikoj Britaniji i Njemačkoj moći će plaćati pomoću senzora otiska prsta u automobilu, a uskoro će to biti moguće i na drugim europskim tržištima. Kupnja se tada može izvršiti izravno putem glavne jedinice automobila ili MBUX-a. Očekuje se da će rješenje u kasnijoj fazi biti dostupno i na drugim globalnim tržištima.

Trgovina u automobilu postala je sastavni aspekt luksuznog korisničkog iskustva. Na primjer, globalna platforma za plaćanje Daimler Mobility pod nazivom Mercedes pay omogućuje kupcima da kupuju robu i usluge izravno u svom automobilu, uključujući Mercedes me usluge, kao i prilikom plaćanja goriva na benzinskim crpkama ili parkiranja.