Dacia Spring – 40 tisuća narudžbi

U posljednjih osam mjeseci Dacia je zaprimila čak 40 tisuća narudžbi za njihov prvi električini automobil. Od toga, 137 je zabilježeno u Hrvatskoj po cijeni od 137.333 kune

Prvi kupci Dacije Spring kako u Europi tako i u Hrvatskoj od kraja prošlog mjeseca dolaze u prodajne salone marke kako bi preuzeli svoj primjerak. Podsjećamo, novi se model mogao prednaručiti od ožujka do lipnja 2021. Jedinstven program prednarudžbi, pokrenut u nekoliko europskih zemalja doživio je golem uspjeh s više od 16 tisuća zaprimljenih prednarudžbi u samo tri mjeseca.

U Hrvatskoj je tijekom prijava za subvencije naručeno 137 primjeraka Dacije Spring koji će se postupno isporučivati do proljeća 2022. Diljem Europe, bilo u gradskim, prigradskim ili ruralnim područjima, Dacia Spring nastavlja osvajati nove kupce s oko pet tisuća narudžbi mjesečno od srpnja nadalje.

Predstavljanjem posve električnog gradskog automobila s izgledom SUV-a po vrlo pristupačnoj cijeni, Dacia je pokazala da itekako prati aktualne trendove. Jednostavnost upotrebe i punjenja, kao i doseg do 305 km u gradskoj vožnji (prema WLTP-u) i 230 km u mješovitoj vožnji (prema WLTP-u) čine ga poželjnim prijevoznim sredstvom za većinu Europljana koji u prosjeku dnevno prijeđu 30 km.