Blago zatezanje bora za Daciju Duster

Osvježena Dacia Duster na hrvatsko tržište stiže u rujnu 2021. s početnom cijenom od 104.900 kn za izvedbu Dacia Duster Essential TCe 90

Izvana redizajnirani Duster poprimio je oblike novih modela Sandero i Sandero Stepway. To je vidljivo ponajprije na masci i samim svjetlima. Straga su svjetla također dobila novi modni izričaj, a tu su i novi naplatci od lake legure u dimenzijama od 16 i 17 inča.

U unutrašnjosti već vidimo veće zahvate kod oblikovanja kokpita. Na armaturnoj ploči nalazi se osaminčni dodirni zaslon multimedije, a neovisno o razini opreme, serijska oprema uključuje putno računalo, sustav automatske aktivacije dugih svjetala i graničnik brzine. Automatski klima uređaj s digitalnim zaslonom, tempomat, grijana prednja sjedala i kartica „Slobodne ruke” dostupni su određenim izvedbama.

Novi će se Duster, kada u rujnu stigne u naše salone, kupcima nuditi sa zaista širokom paletom motora. Dizelski motor je 1,5 litreni dCi sa 115 KS i pogonom na prednje ili sve kotače, u oba slučaja uparen sa šestbrzinskim ručnim mjenjačem. Benzinski motori su TCe 90, TCe 130 i TCe 150. Najsnažniji može biti s 4WD pogonom i ručnim ili EDC automatskim mjenjačem.

Postoji i opcija ECO-G pogona, gdje se u snazi od 100 KS kombiniraju pogon na plin ili benzin. Takva izvedba uvijek ima pogon na prednje kotače i ručni mjenjač. Novost su i brojni sustavi pomoći za vozača od kojih će neki dolaziti od starta, dok će ostali biti dostupni kod viših paketa opreme. S obzirom na početnu cijenu od 104.900 kn, Duster s obzirom na ponuđeno je zaista jedinstvena prilika na našem tržištu.