Cupra Ateca s novim pogonima i opremom

Marka Cupra povećava ponudu motora i razine opreme modela Ateca, pružajući time kupcima još više izbora

Cupra Ateca bio je prvi model marke te je i dalje jedinstven u svojem segmentu. Bio je ključni pokretač rasta marke, a sada dobiva sasvim novu ponudu motora. Naime, 2,0-litrenom TSI motoru izlazne snage 300 KS (221 kW) ovoga kompaktnog SUV vozila pridružuju se 1,5-litreni TSI benzinski motor snage 150 KS (110 kW) i 2,0-litreni TSI motor snage 190 KS (140 kW). Oba su ova motora povezana sa sedamstupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke, no veći motor također sadrži naprednu tehnologiju pogona na sve kotače 4Drive, čime se izlazna snaga motora stavlja na raspolaganje uz izvrsnu kontrolu, bez obzira na vanjske uvjete.

Model Cupra Ateca bio je ključan temelj marke na kojem je ona temeljila svoj rast, a sada smo usredotočeni na razvoj vozila za unaprjeđenje njegove ponude, čime ćemo ispuniti zahtjeve kupaca”, rekao je Kai Vogler, potpredsjednik marke Cupra nadležan za područja prodaje i marketinga. „Zahvaljujući novoj ponudi motora naša je ambicija povećati prodaju modela, pri čemu ćemo slijediti jednak put kao što smo činili s modelom Leon.”

Početak proizvodnje predviđen je od trećeg tromjesečja 2023. godine. Nova ponuda motora i opreme bit će dostupna za naručivanje od srpnja.