Zeleni monstrum ubada

Jedan je kupac uz pomoć tuning kuće i stručnjaka za automobilske utrke Abt sastavio svoj Audi RS5. Željelo se puno snage, jarku zelenu boju i posebne dodatke od karbonskih vlakana

Trebalo je biti zeleno, pa je Abt RS5 Coupe iz Ingolstadta omotao u odgovarajući sloj boje. Ona se naziva Sonoma Green metalik. Ovaj Audi vozi na 21-inčnim naplatcima od lake legure tipa Abt Sport GR u posebnoj boji “Racing Gold matt”. Na boku možemo naći dodatke karbonskih vlaknana, a konačni optički akord je stražnji spojler – također izrađen od ugljičnih vlakana.

530 KS uz biturbo i V6 motor

Naravno, računaju se i unutarnje vrijednosti. Krenimo od onih ispod haube. Tu je 2,9-litreni V6 biturbo motor s optimiziranim sustavima hlađenja i usisa. Ukupno se snaga povećala s 450 na 530 KS, dok se okretni moment povećao za 80 do 680 Nm. Dodatna snaga smanjuje vrijeme sprinta RS5 s 3,9 na 3,6 sekundi. S keramičkim kočnim sustavom zaustavljanje s maksimalne brzine od 300 km/h je sigurnije. Coilover opruge spuštaju karoseriju za 25 milimetara, dok jači stabilizatori smanjuju nagib tijela u zavoju.

Ugljična vlakna posvuda

Jasno da tuniranje znači i odrađivanje unutrašnjosti, pa vozač čim otvori vrata pozdravlja ga logo tunera s tri slova. Nadalje, karbon krasi i okvire sjedala, dijelove središnjeg mosta, kokpita i upravljača. Ali ništa nije džabe, nadogradnja performansi stoji oko 11.000 eura, za dodatne dijelove karosrije naplaćuje se gotovo 3.500 eura. Posebni kotači – oko 6.000 eura. Dodatnih 3.500 eura naplatit će se za nadogradnju šasije. Karbonska nadogradnja interijera košta nevjerojatnih 7.800 eura. Ukupno je kupcu na računu 31.800 eura.

Individualnost može neke kupce automobila koštati puno novca. Abt RS5 ipak zorno pokazuje kamo su otišli uloženi novci, ne samo dizajnom već i brutalnim performansama.