ŽENEVA Audi zauzima novu poziciju

Audi oduševio novim Q4 e-tron konceptom, ali i idejom hibridizacije luksuzinijeg dijela game. Najatraktivniji model na štandu svakako je e-tron GT Concept

Uskoro počinje osvajanje globalnog tržišta s modelom e-tron, ali Audi tu ne staje već e-mobilnost gura do samih granica. Predstavlja e-tron GT Concept, potpuni kontrast očekivanog stvoren da zavolite struju. Tu je i Audi e-tron Sportback, koji redefinira ideju GranTurisma i oživljava ju SUV-segmentu.

Sportback će skinuti svoju kamuflažu do kraja godine, dok GT Concept ide u proizvodnju do kraja 2020. Audi se hvali kako GT Concept nadilazi sva sportska očekivanja. Čak je niži od A7 Sportbacka i ima više mjesta za glavu. Singleframe više nije rešetka jer nema motora, pa je izvedena na način na koji će ukrasiti sve nove modele.

Q4 e-tron concept

e-tron obitelj raste, a model sjajnih proporcija Q4 e-tron će biti prvi dostupniji električni model u ponudi. Otkriva sve nove linije Audijevih modela, pa tako i novo definiranu masku. Posebna su svijetla koja mogu, izmjenom svjetlosnih grupa, mijenjati svoj svjetlosni potpis. U proizvodnju ulazi krajem 2020. Q4 e-tron je prvi model na novoj električnoj platformi.

Godina TFSIe modela

Tekuću godinu Audi je nazvao godinom plug-in hibrida, pa stižu premium pogoni 55 TFSIe i 60TFSIe u većim modelima poput Q5, A6, A7 i A8.