Ovo je redizajnirani VW ID.3 (2023.)

Nakon dvije i pol godine na tržištu, ID.3 je u doživio svoj redizajn. Volkswagen obećava više opreme i veću kvalitetu interijera

Loša kvaliteta obrade, jeftini materijali, dosadan koncept rada, neuspješna digitalizacija – od svog predstavljanja u rujnu 2019., električni pionir VW ID.3 morao je podnijeti mnogo kritika. Njegov nasljednik iz 2023. trebao bi biti bolji u svim spomenutim točkama. Unutrašnjost je sada puno udobnija nego prije. Volkswagen je redizajnom stoga reagirao na želje kupaca i medija. Budući da je bilo malo kritika na račun tehnologije, osnovni koncept, dizajn interijera i pogonska jedinica ostali su netaknuti.

Novi prednji branik sada ima veće usisnike zraka i električni poklopac hladnjaka. Bočni otvori namijenjeni su usmjeravanju aerodinamičkog protoka zraka oko prednjih kotača (“zračna zavjesa”). Dizajneri su prednjem poklopcu motora dali više kontura. Srebrna traka iznad bočnih prozora, koja je prethodno bila dio dodatnog paketa, ubuduće će biti standardna.

Uz “Dark Olivian Green Metallic”, sada su u ponudi još dvije nove boje – plava i crna, koje zamjenjuju “Stonewashed Blue” i “Manganese Grey”. Makena tirkizna ubuduće se više neće koristiti za maslinasti ton. Nova 19-inčna varijanta pod nazivom “Wellington” pridružuje se dobro poznatoj paleti naplataka od 18 i 20 inča.

Koliko god vanjske promjene bile neupadljive, novi VW ID.3 konačno zadovoljava zahtjeve segmenta. Tamo gdje je prije tvrda plastika dominirala nadzornim pločama i pločama vrata, sada se nalazi fina pjenasta plastika. Nadograđene navlake od tkanine ili mikrovlakana, zajedno s kontrastnim šavovima, pokrivaju veću površinu u zonama vrata. Kao i kod VW ID.Buzza, upravljač kod ID.3 presvučen je veganskom kožom. To znači da je unutrašnjost kompakta u potpunosti bez životinjskih materijala.

Osim digitalnog, ništa se tehnički ne mijenja na novom ID.3. Volkswagen se i dalje oslanja na električni motor od 150 kW (204 KS) i 310 Nm na stražnjoj osovini, koji crpi energiju iz baterije ispod podnice. Potonji ima neto kapacitet od 58 kWh u modelima Pro i omogućuje doseg do 426 kilometara (WLTP). Top model ostaje ID.3 Pro-S s baterijom od 77 kWh. To povećava doseg na 546 kilometara.

Još je u planu ulazna varijanta s manjom baterijom od 45 kWh. VW je već najavio sportski model ID.3 GTX za 2023. godinu. ID.3 dugačak 4,26 metara vjerojatno neće imati motor na prednjoj osovini, a time ni pogon na sve kotače kao kod ID.4. Ništa se neće promijeniti ni u pogledu performansi punjenja. Model od 58 kWh puni s najviše 120 kW, verzija od 77 kWh snagom do 170 kW.