VW Arteon R i Arteon Shooting Brake R stigli na tržište

Sportska kupe limuzina i kupe karavan u R izvedbi dostupni su na našem tržištu uz početne cijene od 512.481, odnosno 520.192 kune. Modeli s 4Motion pogonom na sve kotače, torque vectoringom i 320 KS osiguravaju pregršt dinamike

Za posebne izvedbe Arteona u Volkswagenu su iz poznatog dvolitrenog TSI motora izvukli čak 320 KS te 420 Nm okretnog momenta pri 2100 o/min. Najveća snaga na raposlaganju je od 5350 do 6500 o/min, dok je prijenos snage na obje osovine preuzeo provjereni sedamstupanjski DSG mjenjač s dvije spojke.

Uz mnoštvo snage prema NEFZ ciklusu Arteon se kombinirano može voziti s potrošnjom između 7,7 i 7,9 l/100 km. Oba modela do 100 km/h stižu za 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Opcijski se može naručiti ‘R-Performance’ paket gdje Arteon postiže 270 km/h maksimalne brzine. Oba Volkswagenova modela serijski dolaze s elektronički reguliranim voznim postrojem (DCC).

Unutrašnjost između ostalog oplemenjuju sjedala izvedena od crnog materijala ArtVelours s logotipom „R” na naslonima prednjih sjedala te sportsko višenamjensko kolo upravljača „R” s velikim ručicama za promjenu stupnjeva DSG mjenjača. Također dio serijske opreme su aluminijski ukrasni elementi u stilu „Carbon” te dodatni izgled „R” za digitalne instrumente.