Novi VW Amarok (2022.)

Iako će službeno predstavljanje novog Volkswagenovog pick-upa uslijediti tijekom tekuće godine, na hrvatsko će tržište novi Amarok stići u 2023. godini

Dizajniran i koncipiran u Njemačkoj i Australiji, proizveden u Južnoafričkoj Republici – novi Amarok svojim se izraženim robusnim kvalitetama, najboljom opremom, uvelike proširenim spektrom sustava potpora i znatno većim programom pogonskih sustava od svojeg prethodnika ponovno postavlja na sam vrh B segmenta pickup vozila. Prvi kamuflirani modeli novog Amaroka već voze Europom.

Uz 5350 mm dužine novi je model najmanje 100 mm dulji od svojeg prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm obuhvaća povećanje od 175 mm – zahvaljujući čemu dvostruka kabina pruža više prostora. Također, nosivost se povećava na do 1,2 tone, a suvereno najveće vučno opterećenje od 3,5 tona sada je moguće zahvaljujući većem broju varijanti motora i mjenjača.

Ovisno o varijanti motora i mjenjača te tržištu, na raspolaganju će biti benzinski
motor i do četiri različita dizelska motora s od četiri do šest cilindara i obujmom
od 2,0 do 3,0 litre – po želji s pogonom na stražnje kotače te pogonom na sve kotače koji je stalan ili koji se može uključiti po potrebi. Novi Amarok bit će dostupan s pet varijanti opreme: osnovnu opremu označava razina „Amarok”, za kojom slijede varijante opreme „Life” i „Style”. U ponudi Volkswagen Gospodarskih vozila biti će dostupne i top razine opreme „PanAmericana” (s offroad karakterom) i „Aventura” (s cestovnim karakterom).

Iako se još krije iza kamuflaže, vanjski dizajn ovog pickup vozila ubuduće će se predstavljati sa svoje snažne i karizmatične strane. „Uvelike smo promijenili arhetipski dizajn modela Amarok u njegovoj najnovijoj generaciji. On je sada znatno izražajniji i suvereniji nego ikada prije”, ukratko objašnjava ovaj impozantni rezultat Albert Kirzinger, glavni dizajner marke Volkswagen Gospodarska vozila.