Toyota Yaris Cross – Novi hibridni model

Toyota je predstavila svoje dvije hibridne SUV izvedenice u dva paketa opreme – Adventure i Premium Edition. Radi se o malim kompaktnim vozilima temeljenim na TNGA Toyotinoj modularnoj platformi s koje stiže i novi Yaris

Yaris Cross čini najmanji model u Toyotinoj SUV ponudi, a za pogon je zadužen hibridni sklop s motorom od 1,5 litara zapremine snage 116 KS, poznat iz posljednje generacije Yarisa hatchback. Očekuje se da će izuzetna učinkovitost ovog sustava omogućavati emisiju CO2 od manje od 100 g/km u Yarisu Cross s pogonom na prednje kotače, a manje od 110 g/km u izvedbama AWD.

Yaris Cross Adventure odlikuje se vanjskim dodacima za robusniji izgled, uz 18 inčne naplatke. U kabini se izvedba Adventure očituje u sjajnim crnim umetcima i crnoj oblozi stropa. Sjedala su presvučena imitacijom kože, a tu je i ukrasna crta uzduž crne, mekane armature i unutarnjih obloga vrata, izvedenih u zlatnoj boji Warm Gold.

Verzija Premiere Edition je vrh izvedbe Adventure s ekskluzivnim kožnatim presvlakama sjedala i posebnim, strojno obrađenim alu naplatcima od 18 cola. Ova izvedba će biti opremljena električnim poklopcem prtljažnika sa senzorima pokreta noge, virtualnim zaslonom i dostupna u dvobojnim kombinacijama kao standard. Ograničena serija Premiere Edition će biti dostupna za online rezervacije prije predstavljanja.

Toyota Yaris Cross Adventure i Premiere Edition uskoro će i u Hrvatskoj biti dostupni za online rezervacije, a početak prodaje Toyote Yaris Cross najavljeno je za rujan 2021. godine.