Toyota Corolla GR Sport – napokon!

Nova Corolla nema dizlela, a nema ni sportaša. Samo hibridi i mali benzinci, ali stiže nam i pravi snagator. Baš kao što je nastao brutalni Yaris GR, rođena je i Corolla GR

Iako se sportski modeli kompaktne klase kod nas ne prodaju baš dobro nema toga koji nije s pogledom na novu Toyotu Corollu pomislio – uuuu – ovo bi bio dobar sportski kompakt. Nije ga odmah bilo, ali čini se da dolazi na krilima onoga što smo vidjeli s manjim Yarisom GR.

Bit će sporta, ali s tri cilindra

Ima Toyota 2,0-litrenih motora, pa se lako ponadati “divljaku” koji bi pregazio Meganea RS, Focusa RS i slične, ali to očigledno nije tako lako. I zato, Corolla GR Sport neće biti sportaš koji napada perjanice klase. No, snage joj neće nedostajati.

Nova sportska Corolla napasti će nježnije sportske izvedbe poput Golfa GTI i Focusa ST, a ne r-adikalne sportaše. Za takvo što će biti opremljena 3-cilindarskim 1,6-litrenim motorom snage oko 270 KS, što je u rangu Yarisa GR koji razvija 261 KS i zapravo je najradikalniji auto svoje klase.

Delikatesa s pogonom na sve kotače

Corolla GR će definitivno biti i više nego zabavna s ubrzanjem tek nešto sporijim od 5 sekundi i najvišom brzinom oko 250 km/h. Uz sjajan pogon na sve kotače bit će to prava delikatesa kompaktne klase.