Toyota Corolla Cross na HR tržištu

Corolla Cross klasno se smjestila između modela C-HR i RAV4. Zasad uz jedan motor, jasno uz hibridnu tehnologiju, cjenovno se kreće između 267 i 338 tisuća kuna

Toyota Corolla Cross službeno je predstavljena hrvatskim novinarima, trenutno je u ponudi s dvolitrenim motorom sa 197 KS uz pet paketa opreme. Nešto kasnije, za pretpostaviti je sredinom 2023., stići će i model pogonjen 1.8 litrenim motorom sa 140 KS. Snažnija se Corolla Cross može naručiti i s 4WD pogonom, dok u najvišem stupnju opremljenosti (Executive) serijski dolazi s pogonom na sve kotače.

Uz Aygo X, Yaris Cross, C-HR, Rav4 i Highlander, Corolla Cross je šesti Toyotin predstavnik SUV segmenta. Time se jasno pokazuje želja za probijanjem na iznimno konkurentnom tržištu vozila C segmenta u Europi. Toyota ima cilj godišnje prodati 400 tisuća primjeraka modela i ostvariti tržišni udio od 9 posto do 2025. godine.

Na modelu se po prvi put pojavljuje Toyotin novi, potpuno digitalni zaslon od 12,3 inča na ploči s instrumentima s mjeračima (u osnovnoj je opremi za sve verzije), a na kojem vozači mogu personalizirati sadržaj i izgled. Slično vrijedi i za novi Toyota Smart Connect sustav za multimedijalne i zabavne sadržaje s 12,3-inčnim dodirnim zaslonom bržeg odaziva putem kojeg se pristupa povezanim uslugama i koji omogućuje jednostavnu integraciju pametnog telefona, a također je u osnovnoj opremi modela.

Više o modelu možete pročitati u ČLANKU koji smo već objavili na našim stranicama nakon što smo je imali prilike na međunarodnoj prezentaciji u Barceloni. Kompletan cjenik možete pregledati ovdje.