Stižu električne Dacije! Najpovoljniji električni auti u Europi!

Predstavljanjem konceptnog vozila Spring rumunjska Dacia najavljuje svoj prvi posve električni model. Dacia Spring uvod je u novu Dacijinu revoluciju koja bi električna vozila trebala učiniti pristupačnima

Dacia Spring je potpuno električan gradski automobil s četiri sjedala koji će ispunjavati osnovne potrebe i biti pristupačan najširem broju kupaca. Riječ je o gradskom automobilu s petorim vratima koji spaja jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost, čineći vožnju još jednostavnijom.

Spring Electric je model dugačak 3730 mm

Lagana i kompaktna serijska inačica Dacia Spring imat će domet od 200 km (WLTP) kojim osigurava bezbrižnu vožnju gradom i izvan njega. U prodaji će se naći 2021. a Dacia se odlučila osloniti na desetogodišnju stručnost Grupe Renault u proizvodnji električnih vozila.

 

Posebna je pozornost dana svjetlima. Full LED prednja svjetla postavljena su na različite razine: vodoravni svjetlosni potpis krasi gornji dio prednjeg kraja, dok su četiri simetrična svjetla ugrađena u odbojnik. Četiri full LED svjetla straga tvore svjetlosni efekt u obliku dvostrukog slova Y. Tim je vizualnim efektima najavljen novi svjetlosni potpis marke Dacia.

Doseg kretanja iznositi će 200 km

Dacia Spring savršeno je flotno vozilo prilagođeno novim uslugama mobilnosti poput usluge dijeljenja vozila. Serijska inačica ovog vozila stoga će se naći i na tržištu pružatelja usluga dijeljenja vozila. Riječ je o tržištu na kojem grupa Renault zauzima vodeće mjesto u Europi sa svojom posve električnom flotom (7800 primjeraka vozila ZOE, Kangoo Z.E. i Twizy).