SEAT Tarraco FR PHEV – sedmerosjed na struju!

Kao i dosad, modeli VW-koncerna ne probijaju led već tempirano dolaze kad je već tržište pripremljeno za nove tehnologije. Upravo na taj način stižu i prvi plug-in hibridi, pa je nakon Škode Superb iV predstavljen i veliki SUV Seat Tarraco FR PHEV

Budući da je riječ o zajedničkim platformama možete očekivati i gotovo identičnu uslugu u malo drukčijem pakiranju. Odnosno, kroz godinu ili dvije moći ćete birati plug-in hibrida iz VW-koncerna baš kao što ste donedavno birali dizela. Stigla je Škoda Superb iV, a takav Passat GTE prvi je puta predstavljen još 2016. godine, zajedno s Golfom.

Početak proizvodnje Seata Tarraco PHEV predviđen je za sljedeću godinu

Uglavnom, stići će i Seat Tarraco kojeg ćete moći uključiti u struju i to s paketom opreme FR. Bit će opremljen turbo benzinskim agregatom 1,4 TSI snage 150 KS, ali i elektromotorom od 85 kW te baterijskim paketom od 13 kW. Ukupno, sustav će biti snažan 245 KS i 400 Nm, no to ne znači da će biti opaki sportaš.

Dobre performanse ipak neće izostati. Dapače, Tarraco će do stotke stizati za 7,4 sekunde, a postizat će i maksimalnu brzinu od 217 km/h. Dakako, najvažnije je to što ćete prvi 50 km, ako je baterija puna, teoretski moći prijeći vozeći samo na struju. Zbog toga mu je i emisija CO2 vrlo niska te će iznositi manje od 50 g/km.