Samobor – svjetski grad Spačeka 2019.

Veliko internacionalno okupljanje 'Spačeka' koje se od 1975. svake druge godine održava diljem Europe ovog će se ljeta od 30.07. do 04.08. održati u Hrvatskoj

Već 20 godina Hrvatski 2CV Citroen klub pokušava ovaj značajni internacionalni event dovesti u našu zemlju i konačno im je to pošlo za rukom. Grad Samobor i uređeni kamp (200.000 m2) za automobile i njihove vlasnike bit će glavni domaćin većini gostiju, a naravno mnogi hoteli u Samoboru i Zagrebu već su počeli primati rezervacije soba povodom ovog jednotjednog događanja.

Turistička zajednica Zagrebačke županije prepoznala je važnost okupljanja i uvrstila ga u 30 top događaja koje će se ove godine održati u Hrvatskoj. Bogat program uz natjecanja, igre, obilaske muzeja i večernje koncerte zaokružit će vožnje otprilike 150 do 200 vozila u dvije povorke. Jedna će se preko Hrvatskog Zagorja preko Slavonije uputiti prema Osijeku, dok će druga voditi kroz Gorski Kotar i Liku prema Jadranu.

Cijelu manifestaciju posjetit će gosti iz čak 36 zemalja, neke od njih vrlo egzotičnih (Obala Bjelokosti, Novi Zeland), a ukupni broj automobila koji će sudjelovati kretat će se oko brojke od 2400 komada, što samo po sebi puno govori koliko će ovaj event turistički značiti Zagrebačkoj županiji.