Renault predstavio Symbioz

Renault širi portfelj SUV vozila, nakon Captura, Megane Conquesta, Australa i Rafalea, stiže nam Symbioz

Radi se o SUV-u C segmenta dimenzija 4413/1797/1575 mm, dok međuosovinski razmak iznosi 2638 mm. Klizna stražnja klupa pomična je za 16 cm pa tako ovisno o njenom položaju, zapremina prtljažnika varira od 492 do 642 l. Kada je stražnje sjedalo položeno (omjer 60:40), obujam iznosi do 1582 l. Symbioz raspolaže s 24,7 litara prostora za pohranu u interijeru, a za potrebe punjenja i povezivanja, u prednjem dijelu dostupne su dvije USB-C utičnice, a dodatne dvije smještene su u stražnjem dijelu vozila. Kod stupnjeva opreme Techno, esprit Alpine i Iconic Symbioz je serijski opremljen i bežičnim punjačem pametnog telefona.

Zahvaljujući tehnologiji AmpliSky, kod panoramskog krova Solarbay nema sjenila. Aktivni sustav zatamnjuje staklo u segmentima na zahtjev s pomoću tehnologije tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC), pri čemu molekularna struktura reagira na električnu struju. Maksimalna zaštita može se osigurati odmah, a pametnim staklenim krovnim prozorom može se upravljati s pomoću tipke ili glasovnom naredbom u okviru usluge Google Assistant.

Za pogon Symbioza zadužen je E-Tech hibridni pogonski sklop snage 145 KS. Serijsko-paralelna hibridna arhitektura kombinira dva električna motora (glavni električni motor snage 36 kW i visokonaponski elektropokretač-generator snage 18 kW) s 1,6-litrenim četverocilindarskim benzinskim motorom snage 69 kW (94 KS), pametnim dog-clutch mjenjačem s više načina rada i baterijom od 1,2 kWh. Iz Renaulta obećavaju potrošnju prema WLTP ciklulsu od 4,6 l/100 km.

Od inačice Techno naviše, Symbioz je opremljen multimedijskim sustavom OpenR Link (središnji dodirni zaslon od 10,4 inča) s ugrađenim Google uslugama koji se temelji na operativnom sustavu Android Automotive 12.

Renault Symbioz kupcima će se nuditi s četiri paketa opreme: Evolution, Techno, Iconic i najbogatiji esprit Alpine te sedam paleta boja.