Reci ne mobitelu u vožnji i ‘osvoji vozački’

U okviru kampanje 'Dan bez mobitela u prometu 2019.' otvoren je nagradni natječaj pod nazivom 'Osvoji vozački', a glavna je nagrada plaćen trošak vozačke škole te polaganje ispita B-kategorije

Vrijednu nagradu osvojit će natjecateljica ili natjecatelj koji maštovito odgovore na pitanje ‘Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?’. Izraziti se mogu kratkim videospotom, fotografijom, skečom, stihovima ili otpjevanom pjesmom, crtežom ili stripom.

Nagradni natječaj traje do 5. listopada, a svečano proglašenje pobjednice ili pobjednika bit će 21. listopada 2019.

Odgovore na nagradno pitanje natjecatelji trebaju objaviti na svom Facebook ili Instagram profilu, podijeliti ga javno, a u objavi tagirati @DanBezMobitelaUPrometu i #OsvojiVozački!

Nagradni natječaj traje do 5. listopada, a svečano proglašenje pobjednice ili pobjednika bit će 21. listopada, na ‘Dan bez mobitela u prometu’ u okviru konferencije ‘Mi i naši gadgeti u prometu’, kojom će se ove godine i obilježavati nacionalni ‘Dan bez mobitela u prometu’.

Nagradna igra je prvenstveno namijenjena mladima, maturantima i studentima, ali i drugima koji planiraju uskoro postati vozači. Pobjednica ili pobjednik će birati autoškolu u kojoj će učiti i polagati vozački ispit. Ostalih pet natjecatelja koji su ušli u uži izbor dobit će poklon pakete ‘Dana bez mobitela u prometu’.

Sve o kampanji Dan bez mobitela u prometu 2019 pratite na web stranici, Facebooku ili Instagramu

Cilj kampanje ‘Dan bez mobitela u prometu’ je podizanje svijesti o opasnostima korištenja mobitela u prometu. Mladi te loše navike za volanom još nisu usvojili i mogu biti primjer i promotori koji će širiti odgovorno ponašanje u prometu.

U Hrvatskoj je to opasno ponašanje izrazito učestalo, a prema rezultatima istraživanja ponašanja provedenog u okviru projekta ‘Dan bez mobitela u prometu’, čak 91 posto vozača, 33 posto biciklista te 50 posto pješaka koristi mobitel u prometu. Prema istraživanju razine distrakcije, također provedenom u okviru ovog projekta, reakcije vozača s mobitelom za volanom gotovo su triput sporije.

Nositelj projekta ‘Dan bez mobitela u prometu’ je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, a kampanja se provodi već treću godinu uz podršku i sufinanciranje ‘Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa’ i uz pokroviteljstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Hrvatske gospodarske komore.

‘Dan bez mobitela u prometu’ obilježava se 21. listopada na nacionalnoj razini i tim se povodom organizira niz aktivnosti osvješćivanja o opasnostima korištenja mobitela u prometu, a s ciljem smanjenja broja nesreća uzrokovanih upotrebom mobitela u prometu.