Rally Croatia je nadmašio sva očekivanja

Treća utrka Svjetskog prvenstva u reliju koja je vožena kod nas ostavila je svijet bez daha. Svi su oduševljeni viđenim, reli je ponudio nevjerojatnu dramu do zadnjeg zavoja iz kojeg je, prema predviđanjima, Ogier izašao kao pobjednik. Bio je to reli koji će se u svjetskim razmjerima - prepričavati godinama

Prije dolaska je postojala mala zadrška, pa i bojazan, kako će sve to skupa izgledati. Naime, između redaka se nekako stalno provlačila usporedba s onim jednim relijem za WRC u Bugarskoj koji je ostavio loš dojam i nije se ponovio. A kako je Hrvatska za razvijeniji dio EU i Otok na istoku u smjeru Bugarske, nisu bili sigurni što očekivati.

Obilazak brzinaca koji je Auto motor i sport obavio prvi još prije dva i pol mjeseca dok je po Žumberku bilo snijega je izazvao izuzetan interes. Informacije i fotografije podloge su na twitteru postale viralne odmah po objavljivanju. Testiranja su ponudila neke odgovore, ali tek nakon što su momčadi odradile recce (popisivanje radara) postalo im je jasno ono što smo mi ovdje oduvijek tvrdili – Delta (kolokvijalno ime za reli koji se na ovim prostorima vozi gotovo 50 godina) je reli svjetskog kalibra.

Nakon utrke koja je ponudila nevjerojatnu neizvjesnost do posljednjih metara, cijeli je relijaški svijet oduševljen. Šef momčadi Hyundai Andrea Adamo je već rekao da Hrvatska zaslužuje stalno mjesto u WRC kalendaru, Fourmauxov jedini prigovor je bio da je reli završio. Stoga s ovog mjesta redakcija Auto motor i sporta zahvaljuje i čestita organizatorima koji su uspjeli dovesti WRC u Hrvatsku na fantastičnom poslu. Reli je organiziran vrhunski, itinerer je odabran sjajno. Kako je rekao Adamo, vidi se da su reli organizirali ljubitelji i zaljubljenici.

Promotor kaže da je organizacijski bilo nekih detalja koji traže doradu, ali svi su oduševljeni i reliju su prilijepili epitet ‘classic’. Tko ovo razumije, zna koja je to razina pohvale. Stoga, iskreno se nadamo da ste poslušali naše savjete prilikom najave relija i na pitanje ‘gdje ste bili u travnju 2021. godine?’ odgovorili – na brzincima Croatia relija!