Zagreb Open – 47. INA Delta Rally – Ususret novim relijaškim uzbuđenjima

Dojmovi s WRC Croatia Rally 2021., prvog svjetskog prvenstva u reliju održanog u Hrvatskoj još se nisu ni stišali, a pred nama su već nova reli uzbuđenja. Naime, najstarije i najpopularnije automobilističko natjecanje - INA Delta Rally - na programu je od 11. do 13. lipnja

Na temeljima INA Delta Rallyja izgrađena je ideja o organizaciji WRC-a u Hrvatskoj, a ove godine se održava 47. put. Usprkos pandemijskim uvjetima koji su i dalje na snazi, INA Delta Rally ugostit će više od 60 posada iz desetak europskih zemalja, a nastupit će i brojni domaći vozački asevi poput Juraja Šebalja i Viliama Prodana. Zaljubljenici u reli, ili oni koji su to nakon WRC-a postali, na INA Delta Rallyju ponovno će doći na svoje. Uzbudljivi brzinski ispiti vozit će se u subotu 12. lipnja u Zagrebu na Aveniji Većeslava Holjevca i u okolici Jastrebarskog, te dan kasnije na Sljemenu i Lazu.

Ceremonijalni start i cilj relija planiran je na parkiralištu TŽV Gredelj. Natjecanje će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, baš kao i na nedavnom WRC-u. Ovo natjecanje s dugom povijesti raste iz godine u godinu, a od 2016. dio je FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe, što vozačima s najboljim rezultatom otvara vrata za ulazak u Prvenstvo Europe te konačno i Svjetsko rally prvenstvo (WRC).

Zagreb Open – 47. INA Delta Rally bodovat će se i za Europski rally trofej, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba. Zbog svega navedenog, sigurni smo da je pred nama još jedan uzbudljiv reli prepun atraktivnih skokova, proklizavanja i drugih uzbuđenja u lovu na što brže vrijeme. Kao glavni pokrovitelji, podršku reliju daju INA i Grad Zagreb.