Quattro River Rally od 31.03. do 02.04.2023.

Nova rally sezona počinje ovoga vikenda. Na redu je drugo izdanje Quattro River Rallyja koji se vozi na području Karlovca i Karlovačke županije

Lista prijava nikad bogatija i nikad zanimljivija. Stiže čak 65 posada iz 14 zemalja, od toga je više od polovice domaćih. Pogled na startnu listu koja je impozantna govori kako je ovo jedan od najjačih domaćih rallya u posljednjih nekoliko godina. Kreće u terminu tri tjedna prije velikog oktanskog WRC spektakla koji stiže u Hrvatsku. Zanimljivo je i to da su neki brzinci koji se voze ovoga vikenda identični onima na kojima će voziti i vozači WRC-a.

Bit će to sjajna prilika svima koji nastupe upoznati konfiguraciju terena i zamke koje kriju ti brzinski ispiti. Sve počinje u petak otvaranjem servisa, verifikacijom i tehničkim pregledom. Prava akcija rezervirana je za subotu i nedjelju kada je na rasporedu pet brzinskih ispita s dvanaest atraktivnih prolazaka. Posebno zanimljiv bit će onaj vožen ulicama Karlovca.

Na održanoj konferenciji za novinare uoči samog natjecanja moglo se čuti kako upravo ovakva manja pod navodnicima mjesta nude posebnu draž. Gledatelji su u velikom broju uz same brzince, navijaju i bodre svakog od natjecatelja. Osim odlične uvertire za ono što nas očekuje na WRC-u, ovaj rally odlična je najava nove domaće rally sezone. Zadnji vikend ožujka i početak travnja, ako još niste upišite u kalendar i stanite u Karlovcu, adrenalina i atrakcije neće nedostajati.