Završio je 12. rally show Santa Domenica

Ovogodišnje izdanje popularnog Rally Show-a Santa Domenica obilježili su oktani, makadam, iznenađenja i lijepo vrijeme što potvrđuje činjenica da je staze Savrščaka krasilo više tisuća gledatelja

Subotnji Shakedown završio je sa Simonom Wagnerom u Škodi Fabiji R5 na prvom mjestu, čime si je Wagner omogućio najbolji odabir startne pozicije za nedjelju. Slijedili su ga Róbert Bútor u Citroenu C3 WRC i Péter Ranga u Škodi Fabiji R5, što je dalo naslutiti da će ishod nedjeljnih brzinaca biti neizvjestan do samoga kraja.

Upravo to se i dogodilo. Na prvom brzinskom ispitu Bútor je preuzeo vodstvo nad Wagnerom, koji je potom na drugom brzinskom ispitu ispao iz utrke okrenuvši svoj automobil na krov. Ranga se pozicionirao na drugo mjesto, a pratio ga je slovenski vozač Aljoša Novak u Škodi Fabiji Rally2 Evo. Već na trećem brzinskom ispitu Novaka je zamijenio Mađar Sasa Ollé u Škodi Fabiji R5 s 13 sekundi prednosti. Kroz četvrti brzinski ispit Ollé je uspio biti brži i od Range i zauzeo je drugo mjesto.

Unatoč svim obratima kroz dan Róbert Bútor je zadržao vodeću poziciju i time postao pobjednik 12. izdanja RSSD-a. Kao drugi pozicionirao se Sasa Ollé s ukupnih 10,9 sekundi zaostatka, a Péter Ranga posustao je u namjeri da ponovno osvoji makadam zadovoljivši se s trećim mjestom. Kategorija Valvoline Masters Trophy u koju spadaju vozači stariji od 50 godina potvrdila je dominaciju Olléa, koji se pozicionirao kao prvi. Drugo mjesto osvojio je Niko Pulić u Škodi Fabii Rally2 Evo, a Nenad Lončarić u Subaru Imprezi STI se unatoč poteškoćama izborio za treće mjesto.

RSSD 2022. uspješno je završen svečanom podjelom nagrada uz mnogo sretnih i zadovoljnih natjecatelja i posjetitelja, te svih koji su uključeni u organizaciju. Pripreme za RSSD 2023. počinju. Vidimo se sljedeće godine.