Predstavljen osvježeni VW Touareg (2023.)

Touareg za 2023. godinu dolazi s novim postavkama voznog postroja, poboljšanim high-tech značajkama i značajno osvježenim dizajnom prednjeg i stražnjeg dijela

Touareg je odmah prepoznatljiv po novom dizajnu prednjeg i stražnjeg dijela. Sprijeda je novo oblikovana kompletna jedinica od rešetke hladnjaka i glavnih svjetala te prednje maske. Posebno markantna: nova “IQ.Light – HD LED matrix glavna svjetla” u serijskoj opremi s izuzetkom osnovnog modela. Također po prvi put u Touaregu osvijetljen je središnji okvir u rešetki hladnjaka. Dodatno jedinstveno obilježje Touarega je novi dizajn stražnjeg dijela s neprekidnom LED poprečnom linijom stražnjih svjetala i VW logotipom koji je po prvi put osvijetljen crvenom bojom.

Touareg na tržište dolazi s pet pogonskih izvedbi. To su 3,0-litreni V6 motori: turbo benzinski (250/340 KS), dva turbo dizela (231 KS/ 286 KS) i dva plug-in hibridna pogona (V6 benzinski motor plus elektromotor).
Plug-in hibridni pogon modela Touareg eHybrid razvija sistemsku snagu od
381 KS dok u vozilu Touareg R eHybrid sustav isporučuje snagu 462 KS. Svi su motori serijski povezani s osamstupanjskim automatskim mjenjačem i konstantnim pogonom na sve kotače 4MOTION.

Što se tiče opreme, u Hrvatskoj će Touareg biti dostupan s dvije linije opreme: „R-Line” i Touareg R eHybrid. Cijene za hrvatsko tržište bit će poznate u lipnju kada se očekuje i početak pretprodaje. Službeni početak prodaje te dolazak prvih modela u Hrvatsku očekuje se u četvrtom kvartalu 2023. godine.