Početak predprodaje novog Golfa

Volkswagen je najavio početak narudžbi za osvježenu osmu generaciju Golfa. Početna cijena za hatchback iznosi 26.410, dok za Variant karavansku izvedbu hrvatski zastupnik traži 30.764 eura

Pedeset godina Golfa, 1974. prva generacija sišla je s proizvodne trake u Wolfsburgu i postao jedan od najuspješnijih automobila na svijetu s više od 37 milijuna prodanih primjeraka. Povodom okruglog rođendana Volkswagen će predstaviti posebnu ediciju imena Edition 50. Novi modeli Golf i Golf Variant prepoznatljivi su po svom izmijenjenom prednjem dijelu. Za još upečatljiviji vizualni dojam po prvi put u nekom europskom modelu osvijetljen je i VW logotip na rešetci hladnjaka.

U unutrašnjosti se nalazi potpuno nova generacija infotainment sustava s još bržim procesorom i dodirnim zaslonom s dijagonalom od 12,9 inča. Novi Golf nudi se sa šest paketa opreme – 4Life, Life, Life Plus, Style, R-Line i Edition 50. Na raspolaganju su trenutno dva benzinska turbomotora s ručnim mjenjačem (TSI) i snagom 116 i 150 KS te dva benzinska turbomotora s blagim hibridnim sustavom od 48 V (eTSI) i 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG), koji također dolaze sa snagom od 116 i 150 KS.

Nešto kasnije očekuje se dolazak i dizelskih izvedbi. Model Golf Variant trenutno je dostupan isključivo u varijanti opreme Life i to s turbobenzinskim motorima snage 116 i 150 KS.