Kupiš stan, dobiješ Aston Martin na poklon

Vlasnik jednog od ekskluzivnih Aston Martinovih modela jednom je prilikom rekao: 'Meni je u mom automobilu toliko lijepo da bi mogao spavati u njemu.' E pa skrenite načas pogled prema Miamiju. Zašto?

Aston Martin ima posebnu ponudu za kupce apartmana na Floridi. O čemu se radi? Ukoliko kupite ‘fensi’ penthouse s cijenom od samo milijun dolara, uz kupnju stana možete dobiti i novi Aston Martin. Naime, ‘Aston Martin Residences’ gradi neboder u elitnoj četvrti Miamija s pogledom na Key Biscayne.

Cijena? Prava sitnica…

Neboder u obliku jedra ima 65 katova i ukupno 391 stanova, neki su manji, a neki veći i na više etaža. Cijene se kreću od 970 tisuća dolara za najpovoljniji, pa sve do 50 milijuna dolara za troetažni penthouse koji se nalazi na vrhu zgrade. Cijela će priča biti završena 2022. godine, no ne sumnjamo kako su narudžbe već počele pristizati na adresu luksuznog ulagača.

Koliko para, toliko muzike

E sad, naravno da cijena stana ovisi koji model Aston Martina će ići uz kupnju. Tako će primjerice kupci 38 Signature-stanova i sedam penthouseova moći birati žele li za poklon useljenja DBX Riverwalk Edition ili DB11 Riverwalk Edition. Spomenuti Signature stanovi kreću se cijenom između 5,3 do 7,7 milijuna dolara, dok ćete za ‘skromni’ penthouse morati izdvojiti čak 14 milijuna dolara. Posebne edicije Riverwalk limitirane su u 45 jedinica, posebno za kupce stanova.

Top smještaj – top model

Za onog tko će si moći priuštiti spomenuti troetažni penthouse na samom vrhu nebodera za okruglih 50 milijuna dilara, njemu će Aston Martin velikodušno pokloniti model Vulcan. Supersportski model namijenjen isključivo za stazu izrađen je od ugljičnih vlakana, a pogoni ga 7,0-litreni V12 motor s 820 KS. Proizvodnja je limitirana na 24 primjeraka koji se nude po cijeni od 2,3 milijuna dolara.

Cijela ova priča započela je zapravo s američkom prezentacijom Aston Martinovog SUV-a, koji se krije iza imena DBX. To je ujedno i prvi SUV ove luksuzne britanske marke.