Opel zategnuo bore bestseleru Corsi

Nova Corsa nosi karakteristično lice brenda Opel Vizor na prednjem dijelu te uz nadoplatu nudi potpuno digitalan kokpit s novim intuitivnim sustavom za informiranje i zabavu i zaslonom na dodir u boji veličine do 10 inča

Nova Corsa kupcima nudi širok izbor motorizacije, od potpuno baterijsko-električnog modela, preko hibridne verzije do učinkovitih motora s unutarnjih sagorijevanjem. Corsa Electric sada ima i više snage te poboljšanu bateriju koja omogućuje doseg do 402 kilometra prema WLTP-u. Ostali pogoni također su novitet. Corsa je prvi Opelov model koji će biti dostupan kao hibrid sa 48-voltnim sustavom.

Corsa Electric bit će dostupna s dvije opcije električnog pogona. Sa snagom od 100 kW/136 KS i dosegom do 357 km, kao i s pogonom snage 115 kW/156 KS i dosegom do 402 km. Opel će kupcima prvi put ponuditi opciju prelaska na hibride sa sustavom od 48 volta. Motori snage 74 kW/100 KS i 100 kW/136 KS dolaze s novim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Ovisno o razini opreme, logotip branda na prednjoj i stražnjoj strani izrađen je u crnoj ili mat satenskoj srebrnoj. Otvori za zrak na donjem dijelu prednjeg odbojnika vizualno su veći nego prije. Naziv modela sada se pojavljuje na sredini vrata prtljažnika, a novost je i siva boja Grafik Grey. U unutrašnjosti nalazimo opcionalan potpuno digitalni kokpit s novim sustavom za informiranje i zabavu. Integrirana platforma Snapdragon tvrtke Qualcomm Technologies ima poboljšanu grafiku, multimedijske mogućnosti, računalni vid i umjetnu inteligenciju.

Opel će postati potpuno električni brand u Europi do 2028., a 12 je modela elektrificirano već danas, gdje je upravo Corsa bila predvodnik u uvođenju baterijsko-električnog pogona u Opelovoj ponudi.