Stigao novi Fiat Tipo

Radi se o kompletno novoj motorizaciji modela te temeljitom osvježenju interijera i eksterijera vozila. Tu je i povišena Tipo Cross izvedba koja će zasigurno zaintrigirati sve veći broj kupaca zainteresiranih upravo za kompaktnu klasu SUV-a

Osvježeni Tipo nudi se, kao i prije, u tri različite izvedbe – hatchback, sedan i karavanska verzija. Kako bi se kupcima ponudila optimalna verzija, novi se Tipo nudi uz 1.0 litreni motor sa 100 KS i bogatim Opening Edition paketom opreme koji nudi automatski klima uređaj, LED dnevna svjetla, sustav prepoznavanja umora vozača i upozorenje o napuštanju trake, tempomat, 16 inčne aluminijske naplatke i još mnogo toga.

Uz tri spomenute izvedbe najveća je novost Tipo Cross varijanta, s kojom Fiat ulazi u segment kompaktnih SUV-a. On je također pokretan jednolitrenim turbobenzincem sa 100 KS, ali u startu dolazi s još bogatijim paketom opreme koji dodatno obuhvaća autonomno kočenje u nuždi, parking senzore, LED prednja i stražnja svjetla, adaptivni tempomat, svjetla za maglu te senzor za kišu.

Cijena Tipa u sedan verziji kreće od 112.200 kuna, dok HB varijanta stoji 124.500 kuna. Tipo s Opening Edition paketom opreme do registracije stoji 142.003 kune kod hatchback verzije te 149.171 kunu kod SW varijante. Tipo Cross Opening Edition stoji 147.323 kune.