Nova Seat Ateca za 2020.

Ovogodišnji lipanj je za Seat Atecu donio prvi redizajn koji je očekivano proveden posve u skladu sa standardima koncerna, evo novina

Nova Seat Ateca dobila je minimalni dizajnerski tretman, nova svjetla u LED-tehnologiji, unaprjeđenje multimedije i povezivosti s pametnim telefonima… Dimenzije su ostale gotovo iste, a da se nije radilo previše po karoseriji, potvrđuju identične mjere širine i visine.

Ateca je dimenzijama fantastično pogođena

Ateca je jedino 18 mm duža zbog novog prednjeg i stražnjeg branika. Paleta boja u kojima se može naručiti novi model, proširena je na deset, a profiliranje nove Atece zasniva se na tri paketa opreme – osnovni SE, sportski FR i FR Sport te luksuznija interpretacija koju donosi Xperience.

Svaki od njih bit će prepoznatljiv po specifičnom dizajnu naplataka od 17 do 19 cola. Digitalni kokpit dijagonale 10,25 inča standardan je na paketima FR Sport i Xperience Lux, a novost je i repozicionirani 8,25- ili 9,2-inčni središnji zaslon.

Stil se može odrediti u tri osnovna smjera

Sada je i Ateca opremljena najnaprednijim sigurnosnim sustavima koje koncern ima, pa se i on smatra jednim od najsigurnijih kompaktnih SUV-a na tržištu.

U ponudi je pet benzinskih motora baziranih na 1.o, 1,5 i 2.0 TSI-agregatima snage od 110 do 190 KS. Dizelske boje brani 2.0 TDI snažan 115 ili 150 KS, s time da se samo najjači i onaj s DSG-automatikom, može kombinirati s pogonom na sve kotače 4Drive – baš kao i u slučaju benzinaca.