Nissan Hyper Force Concept

Nissan je na Japanskom sajmu mobilnosti predstavio Nissan Hyper Force, posljednje pojačanje u inovativnoj kolekciji koju čini pet hibridnih koncepata

Marka je od 3. listopada svaki tjedan predstavljala po jedan električni koncept koji odgovara najraznolikijim budućim potrebama i životnim stilovima, dokazavši tako da je spremna obogatiti živote svojih kupaca inovacijama i uzbuđenjem. Predsjednik Nissana i glavni direktor Makoto Uchida, ovom je prilikom izjavio: „Svih pet konceptnih automobila koje smo danas predstavili simboliziraju budućnost, a njihova ‚hrabrost da učine ono što se drugi ne usude’ jasno utjelovljuje duh marke. Unaprijedili smo inovacije za električna vozila, nadišli granice mobilnosti i približili se stvaranju održivijeg svijeta. Naša električna vozila simboliziraju budućnost stvaranja čišćeg, sigurnijeg i uključivijeg svijeta za sve, bez odricanja od težnji i snova. Oslanjajući se na moć inovacije, Nissan stvara budućnost u kojoj svi mogu uživati u uzbudljivoj mobilnosti.”

Nissan Hyper Force pokreće iznimno snažan 100 posto električni motor s baterijom s potpuno čvrstim elektrolitom koja jamči optimalnu raspodjelu mase, snagu do 1000 kW te precizno i žustro ubrzanje. Snažan aerodinamični potisak, unaprijeđeni oblik Nissanova sustava pojedinačne kontrole četiriju kotača e-4ORCE i lakša konstrukcija karoserije, obogaćena iznimno čvrstim ugljičnim vlaknima, jamče bolje prianjanje u zavojima te vrhunsku upravljivost na stazama i zavojitim cestama.