Nakon Zagreb auto showa, pao i salon u Ženevi…

... doduše ne još službeno, ali službeno nije otkazan ni Zagreb auto show. Uglavnom, nama su vodeći svjetski brendovi otkazali intervjue s čelnicima i inženjerima svojih marki, a Švicarska je zabranila okupljanja. Evo o čemu je riječ i što očekivati

Švicarska zabranila javna okupljanja – Ženevski salon pred otkazivanjem

Ženevski salon automobila ima dugu tradiciju – neprekidno se, svake godine, održava od 1905. Ove je godine bio zakazan u terminu od 5. do 15. ožujka, no upravo je stigla odluka – da je otkazan! Naime, uslijed krizne situacije s koronavirusom, švicarski parlament je odlučio zabraniti bilo kakva javna i privatna događanja u kojima bi sudjelovalo više od 1000 ljudi.

Zabrana stupa na snagu odmah i vrijedi do 15. ožujka, tako da sa sigurnošću možemo reći da Ženevskog salona – neće biti. Iako, organizator se na službenim stranicama po tom pitanju još uvijek nije oglasio..

Što smo sve propustili?

Novog VW Golfa VIII GTI, GTD i ID.4, Škodu RS, Hyundaija i30, BMW-a Vision i4, AMG-a GLE 63 Coupe i GLA 45, Kiju Sorento itd. ćemo dakle upoznati nekom drugom prilikom. Još prije su odustali Opel, Peugeot, Citroën, Ford i Lamborghini. Čak je i naš Rimac planirao izlaganje svoga C-Two, no po svemu sudeći – morat će promijeniti planove.