Japansko-američki miks već je rasprodan

Hibrid Toyote RAV-4 i 'Chevyjevog' kamioneta iz 80-ih je najnovija tvorevina Mitsuokine kuhinje, a njihov neobičan Buddy već je rasporodan u svih 200 jedinica koliko će ih se proizvesti do 2023. godine

Mitsuoka Motor je mala japanska automobilska tvrtka poznata po izradi jedinstvenih automobila s nekonvencionalnim stilom, od kojih su neki moderni, dok drugi oponašaju izgled američkih, europskih i posebno britanskih retro automobila iz 1950-ih i 1960-ih.

Mutant moderne hibridne tehnologije i legendarne američke ostavštine iz vremena 80-ih godina prošlog stoljeća neće pod prednjim poklopcem imati velik motor s puno snage i okretnog momenta, kako priliči američkim tipičnim ‘truckovima’. Ne, tu je Toyotin dvolitreni benzinac sa 171 KS ili 2,5 litreni četverocilindraš s ukupno 219 KS.

Stilisti su stvorili nevjerojatnu vizualnu aferu između Toyotine vruće robe za prijevoz i kamioneta djeda u Oklahomi dodavanjem sjajne rešetke, dvodijelnih pravokutnih svjetala i ravnog poklopca motora ispred vjetrobranskog stakla. Toyotini geni probijaju se kroz Buddyjev središnji dio, ali stražnji kraj poprimio je okomita svjetla – tipično za američka ‘country’ vozila.

Cijene za Buddyja u SAD-u kretat će se između 45 i 56 tisuća dolara, ovisno o opremi i pogonu, a činjenica da su svi najavljeni modeli već bukirani potvrđuje koliko ljudi žude za nečim jedinstvenim.