Microlino 2.0 – još jedan idealan auto

Možda se sjećate BMW-ovog minijaturnog dvosjeda čija su se jedina vrata, zajedno s upravljačem, otvarala prema naprijed. Zvao se Isetta, a sada se prošlost reinkarnirala u švicarskom automobilu simpatično nazvanom - Microlino

Još 2016., također u Ženevi, predstavljen je prvi prototip mini električara, da bi sada švicarska tvrtka predstavila konačan plod ovog projekta s dodatkom 2.0 u imenu. Morali su dakako povećati sigurnosne standarde, pa su tako stražnji kotači na neovisnom ovjesu razmaknutiji za 50 posto kako bi se dobilo na stabilnosti.

Također, promijenjena je i struktura karoserije, ona je sada potpuno izrađena od čelika i aluminija. Tu je i novi pogon koji je 15 posto učinkovitiji, litij ionska baterija je kompaktnija, ali i većeg kapaciteta, pa sada Microlino po gradu može prijeći 200 km.

U odnosu na prototip on je nešto narastao, no službenih podataka o dimenzijama još nema. Krov se može otvoriti, ali nije napravljen od platna već od čvrstih materijala, a u kućištima retrovizora nalaze se svjetla.

Dvije dodatne ‘ledice’ i LED traka sprijeda i straga zadužena su za bolju vidljivost Microlina u noćnim satima, prepoznatljiva ‘frižider-vrata’ dakako još su uvijek ovdje olakšavajući ulazak u mini vozilo.

Ovaj put ipak stup upravljača ne otvara se zajedno s njima, nego je uglavljen dok neki detalji interijera još nisu poprimili svoj konačan izgled. Microlino bi svoj život trebao započeti iz tvornice u Torinu u 2021. godini, cijena još nije poznata.