Mercedes CLS – Novi dizajn za novu modelsku godinu

U Stuttgartu su za 2021. odlučili osvježiti CLS gamu. Prvi modeli obnovljenog Mercedesa CLS u europskim salonima pojavit će se u srpnju, a pored dizajnerskih zahvata tu je sada i nova CLS AMG 53 4MATIC+ izvedba s 435 KS

Do danas je klijentima u cijelom svijetu prodano preko četiri milijuna primjeraka, uključujući preko 450 tisuća modela CLS od predstavljanja prve generacije 2004. godine. U 2020., Kina je bila najveće prodajno tržište za model CLS Coupé, nakon čega slijede Južna Koreja, SAD i Njemačka. Najčešći razlog kupnje, koji su naveli kupci modela CLS, jest njegov dizajn – sportska nota i luksuz u segmentu kupe izvedbi velikih limuzina.

Osvježeni model CLS sada gaji još više naglašenu sportsku notu. U baznoj ponudi Mercedes CLS vozi na 19 inčnim naplatcima, dok bogatije i snažnije izvedbe mogu imati i nešto veće kotače. Zahvaljujući sveobuhvatnom osvježenju prošlog ljeta s nadopunama sustava pomoći u vožnji, uz novi MBUX multimedijski sustav i ENERGIZING Comfort sustav, model CLS je već sada tehnološki aktualan.

Svi modeli s Avantgarde ili AMG Line paketima opreme imaju novu masku hladnjaka s kromiranim sjajnim površinama te letvicom u crnoj boji visokog sjaja s kromiranim umetkom i integriranom Mercedesovom zvijezdom. Nova boja laka za model CLS je Spectral plava metalik kakvu možete vidjeti na fotografijama.

Kupcima su u ponudi tri dizelske izvedbe (CLS 220d, CLS 300d i CLS 400d 4MATIC) s rasponom snage od 194 do 330 KS te tri benzinske (CLS 350, CLS 450 4MATIC i CLS 53 4MATIC+) s rasponom snage od 299 do 435 KS kod najsnažnije AMG izvedbe. Model CLS 53 4MATIC+ kombinira visoku snagu sa sportskim stilom i visokom učinkovitosti. Integrirani starter-generator nakratko isporučuje dodatnih 16 kW snage i 250 Nm okretnog momenta i osigurava električno napajanje od 48 volti. Sustav ujedinjuje starter i alternator u jedan električni motor i integriran je između motora i mjenjača.

Kao i inteligentno turbo prednabijanje s električnim pomoćnim kompresorom (eZV) i turbo punjač teži jednakom cilju: ponuditi performanse i dinamičnost vožnje koji su karakteristični za AMG, uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva i emisija. Ekstremno brzi AMG SPEEDSHIFT TCT 9G mjenjač, potpuno promjenjivi AMG Performance 4MATIC+ pogon na sve kotače i AMG RIDE CONTROL+ zračni ovjes također doprinose dinamičnom iskustvu vožnje.