Premijera Mazde CX-90

Mazda planira predstaviti četiri modela iz svoje skupine većih proizvoda do kraja 2023. na globalnom tržištu

Nakon što je prošle godine predstavljena Mazda CX-60, CX-90 je drugi model u Mazdinoj skupini većih proizvoda koji nudi značajnu evoluciju u ekološkim i sigurnosnim performansama i većem užitku vožnje. Lansiranje modela CX-90 unapređuje Mazdinu liniju SUV vozila, omogućujući tvrtki da zadovolji potrebe kupaca i posebnosti svakog tržišta. Model CX-90 također daje daljnji poticaj Mazdinom poslovanju i brendu.

Mazda CX-90 je crossover SUV koji je razvijen u svjetlu značajki koje zahtijevaju kupci na važnom sjevernoameričkom tržištu. Temeljen na konceptu “za putovanje vašeg života”, ovaj SUV s tri reda i širokom karoserijom nudi veću udobnost, funkcionalnost i sigurnosne performanse, čineći vožnju užitkom, a putovanje s nekoliko prijatelja i obitelji ugodnijim. Ovaj novi vrhunski model bit će predstavljen po prvi puta u SAD-u ovog proljeća.

Kao pogonski sklop Mazda će ponuditi novi 3,3 litreni redni šesterocilindrični benzinski motor s turbopunjačem pojačan 48-voltnim blagim hibridnim sustavom, kao i plug-in hibridni sustav e-SKYACTIV PHEV koji se sastoji od 2,5 litrenog rednog četverocilindričnog benzinskog motora. U kombinaciji s novom AWD arhitekturom sa stražnjim pogonom, model CX-90 nudi vrhunske ekološke performanse uzimajući u obzir i namjere vozača.

Približavajući se 2030. godini, Mazda će nastaviti sa svojim istraživanjima temeljenim na filozofiji tvrtke usmjerenoj na čovjeka, stvarat će nova iskustva kretanja u kojima će ljudi uživati dok su u pokretu u svom svakodnevnom životu i pružati im veći užitak, dobar osjećaj i više energije.