Land Rover Defender svjetska premijera, Frankfurt 2019.

Legenda je dovoljno dugo čekala svoju reinkarnaciju, a sada napokon, na krilima uspješnog dizajn Velara, Discoverya i Evoqua gledamo i potpuno novi Land Rover Defender, premijerno na Frankfurtu

Novi 4×4 po prvi se puta pojavio na Salonu silazeći ekstremnom nizbrdicom od 42 stupnja – podvig koji se prenosi uživo globalnoj publici strastvenih obožavatelja. Nezaustavljivi Novi Defender je najsposobniji i najizdržljiviji Land Rover ikada proizveden, a njegovo pojavljivanje u Frankfurtu označilo je kraj njegove prve avanture, do Doline dvoraca u kanjonu Charyn u Kazahstanu – jednom od najnedostupnijih mjesta na svijetu.

Gama se sastoji od vozila Defender, S, SE, HSE, First Edition i vrhunskih Defender X modela. Kupci će moći personalizirati svoje vozilo na više načina nego bilo na bilo kojem prethodnom Land Roveru zahvaljujući četiri paketa dodatne opreme. Paketi Explorer, Adventure, Country i Urban daju vozilu Defender posebnu osobnost s posebno odabranom gamom dodatne opreme. Ekskluzivna limitirana serija First Edition bit će dostupna tijekom prve godine proizvodnje.

Land Roverova novodizajnirana struktura D7x (za ekstremne uvjete) temelji se na laganoj aluminijskoj monokok konstrukciji kako bi se postigla najčvršća struktura karoserije koju je marka ikad proizvela.

Tri puta čvršća od tradicionalnog dizajna karoserije na okviru, projektirana je kako bi podnijela postupke ispitivanja u ekstremnim uvjetima Land Rovera te nudi savršene temelje za potpuno neovisni zračni ovjes ili ovjes sa spiralnim oprugama, istodobno podržavajući najnovije elektrificirane pogonske grupe.

Defender je također prvi Land Rover koji nudi sustav Configurable Terrain Response koji vozačima omogućuje da podese čitav niz postavki vozila kako bi ga prilagodili uvjetima u vožnji preciznije nego ikada prije. Novi program Wade poboljšava vozilo za vožnju po dubokoj vodi – dajući kupcima još više samopouzdanja kada prelaze preko poplavljenih cesta i staza. Defender nudi prvorazrednu maksimalnu dubinu gaza od 900 mm.