Korona virus u Sloveniji stopirao tehničke preglede, kod nas i dalje rade uz stroge mjere sigurnosti

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa Slovenija je stopirala tehničke preglede. U Hrvatskoj se trenutno nastavljaju uz stroge mjere predostrožnosti. Iz CVH preporučuju da za sve rizične skupine to obavi netko drugi

Vlada Republike Slovenije izdala je zabranu obavljanja tehničkih pregleda i ostalih procedura vezanih uz registraciju motornih vozila kao i rad tahograf poslovnica zbog opasnosti od nekontroliranog širenja koronavirusa.

Zbog toga se valjanost svih prometnih dozvola, uključujući i obavezno osiguranje te ADR certifikate za prijevoz opasnih dobara koji istječu od uvođenja ove odluke do 16. travnja 2020., produžuje za mjesec dana, do 16. svibnja 2020

Poruka za rizične skupine – ne morate osobno na tehnički pregled

U Hrvatskoj trenutno ne postoji nikakav naputak Ministarstva unutarnjih poslova kao nadležnog tijela za poslove tehničkih pregleda i registracije vozila, o eventualnom obustavljanju tehničkih pregleda i registracije vozila.

Ipak, iz Centra za vozila Hrvatska (CVH) ističu kako su svim stanicama za tehničke preglede dali jasne preporuke za poduzimanje svih mjera predostrožnosti u novonastalim okolnostima, a koje su usklađene s preporukama koje daju nadležne institucije.

Također, za sve starije osobe ili one sa zdravstvenim problemima ističu kako za produženje važenja prometne dozvole vozila nije nužno da u Stanicu za tehnički pregled pristupi isključivo vlasnik.

Tehnički pregled i produženje važenja prometne dozvole vozila može obaviti bilo koja osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila.

Stoga svim vlasnicima vozila koji spadaju u rizičnu skupinu kad je u pitanju potencijalna zaraza korona virusom sugeriramo da poslove tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole vozila povjere nekome tko ne spada u tu skupinu.