Jaguar E-Type Roadster (1965.) na proslavi kraljice Elizabete

Jaguar Classic predstavio je Jaguar E-type Roadster iz 1965. godine na Queen's Platinum Jubilee proslavi. Ovaj jedinstveni model prikazuje pune mogućnosti odjela Jaguara Classica kod obnavljanja E-type modela

Jaguar Classic predstavio je Jaguar E-type po narudžbi na Queen’s Platinum Jubilee Izboru 5. lipnja 2022. Restauracija sadrži opsežan popis poboljšanja koje su izvršili stručni tehničari u Classic Works-u i metalik plavu boju inspiriranu Union Jackom.

Jedinstveni E-type debitirao je zajedno s petnaest legendarnih Jaguara koji će se pojaviti na jubilarnom izboru, uključujući izbor povijesno važnih Jaguar E-tipova, potpuno električni trkaći automobil I-PACE eTROPHY i sedam Jaguarovih kabrioleta. Kupcu, oduševljenom sudjelovanjem, pridružio se američki plesač, model i modni dizajner Eric Underwood na suvozačevom mjestu.

Jaguar Classic stvara lijepo izrađene E-tipove vraćanjem modela Serije 1 u njihove izvorne specifikacije. Ovaj prilagođeni primjer ide još dalje, pokazujući punu širinu personalizacije koja je dostupna u njihovom domu u Coventryju. E-type naručio je klijent koji je imao posebne zahtjeve. Želio je Roadster proizveden u godini kada je rođen i dovršen prema specifikacijama po narudžbi. Tim u Jaguar Classicu prionuo je na posao i pronašao Seriju 1 E-type koji je napravljen samo dva dana nakon datuma rođenja kupca.

Tijekom sljedećih 12 mjeseci, automobil je prošao potpunu rekonstrukciju, počevši od karoserije. Završena u jedinstvenoj metalik plavoj inspiriranoj plavom bojom Union Jacka, nova plava je ekskluzivno pomiješana u lakirnici nakon brojnih konzultacija i kreacija uzoraka kako bi se stvorila savršena nijansa tijekom nekoliko mjeseci.

Interijer po narudžbi ima upečatljive kožne presvlake dovršene u crvenoj nijansi inspirirane legendarnim britanskim telefonskim govornicama, a ručno je dovršen tradicionalnim metodama u internoj trgovini ukrasa Jaguar Classic Works. Sa dovršenim sklopom karoserije i lakiranjem, inženjerski tim je prionuo na posao remonta mehaničkih elemenata – uključujući niz poboljšanja. Izvorni 4,2-litreni redni šesterocilindrični motor zamijenjen je većim 4,7-litrenim motorom koji daje vrhunske performanse. Optimiziran je za cestovnu vožnju i spojen je sa Jaguar Classic-ovim posebno razvijenim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa, za uglađenije, tiše i profinjenije iskustvo vožnje.

Poboljšani ovjes osigurava da karoserija može iskoristiti performanse koje pruža njegov pogonski sklop, dok širi kotači, gume i poboljšane kočnice pružaju vrhunsko prianjanje. Sportski ispuh osigurava da zvučni zapis E-type odgovara njegovom dinamičnom karakteru. Niz detalja po narudžbi upotpunjuje vozilo, uključujući jedinstvenu pločicu. Osim toga, ovaj plavi E-type sadrži nekoliko elemenata inspiriranih ograničenom kolekcijom E-type 60.