45. INA Delta Rally počinje 7. lipnja 2019. + PROGRAM

Iako su prve vožnje i shakedown predviđeni za petak 7. lipnja u 11 sati na Martin Bregu nipošto ne propustite ceremonijalni start na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu u 20:01 sati u četvrtak 6. lipnja

Javnosti je na platou, 5. lipnja 2019., ispred Upravne zgrade Ine predstavljen „Zagreb Open – 45. INA Delta Rally“, koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati od 6. do 8. lipnja u Zagrebu i okolici. Ceremonijalni start utrke ovoga puta će se održati na Trgu Bana Josipa Jelačića, a u lov na pobjedu krenut će 86 posada.

Natjecanje je predstavila Mirjana Šimek Bilić, direktorica utrke: „Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke održat će se kao i lani u Dugom Selu. Novost je povratak starta i cilja relija na Trg bana Josipa Jelačića i Europski trg gdje će publika u četvrtak, 6. 6. 2019. od 19 do 22 sata, moći razgledati trka
e automobile i družiti se s vozačima. U Dugom Selu gledatelji će uživati u višekratnim prijelazima preko Martin Brega s atraktivnim skokovima, a već tradicionalno uzbuđenja će biti i u Zagrebu gdje se odvijaju dvije prolog vožnje, uz promotivne nastupe povijesnih vozila, CRO Porsche kupa i popularnih „fičeka“.

Učitajte karte relija na linku

Karte relija

ČETVRTAK, 6.6.2019.

12:00-18:00 Verifikacija i tehnički pregled – “Tokić edukacijski centar tEC“, Slavonska avenija
19:45 Svečano otvorenje priredbe – Startni podij, Trg bana Josipa Jelačića
20:01 Ceremonijalni start – Startni podij, Trg bana Josipa Jelačića
21:30 Open party – Kavana J.Franck, Trg bana Josipa Jelačića

PETAK, 7.6.2019.

11:00-14:00 Shakedown-Dugo Selo, Martin Breg
17:14 PBI-1, INA-1, (prolog) – Av. V. Holjevca, Most slobode, Bundek
18:12 BI-2, Marting Breg 1

Regruping
Dugo Selo, Kolodvorska 1

20:30 BI-3, Marting Breg 2
21:33 PBI-4, INA-2 (prolog) – Av. V. Holjevca, Most slobode, Bundek

SUBOTA, 8.6.2019.

09:59 BI-5, Sljeme 1
11:02 BI-6, Laz 1
11:55 BI-7, Šestine 1

Servis i regruping
Zagrebački velesajam

14:33 BI-8, Sljeme-2
15:36 BI-9, Laz-2
16:29 BI-10, Šestine-2

19:00 Cilj relija i podjela nagrada – Ciljni podij, Trg bana Josipa Jelačića
20:00 Završna konferencija za medije – Kavana J.Franck, Trg bana Josipa Jelačića

I ove godine INA Delta Rally dio je FIA European Rally Trophyja, Alpe Adria Rally Kupa, Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske, Otvorenog prvenstva Zagreba, a po prvi puta i vrlo atraktivnog FIA RGT kupa. Utrka će se ponovno bodovati i za Prvenstvo Slovenije te Slovenski kup AŠ2005. „Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću vrijednih članova AK INA Delte, te uz bezrezervnu podršku naših partnera Grada Zagreba i Ine, već godinama međunarodno prepoznata utrka. Radujemo se novoj vrhunskoj automobilističkoj poslastici koja će ove godine biti posebna i po tome što u lov za naslov pobjednika kreću čak četiri bivša slavodobitnika INA Delta Rallyja – Juraj Šebalj, Niko Pulić, Kristian Hideg i Janos Szilagy“, naglasio je Berislav Čegelj, predsjednik Auto kluba INA Delta.
….
Ovogodišnjoj utrci su već tradicionalno potporu dali INA kao glavni pokrovitelj te Grad Zagreb kao suorganizator. „INA je pouzdan partner automobilističkih priredbi u Hrvatskoj i zadovoljstvo nam je što smo opet u prilici biti dio najboljeg rallyja u zemlji. Vodeća smo kompanija na tržištu koja svojim kupcima nudi visokokvalitetna Class Plus goriva, maziva te druge proizvode i usluge. Povjerenje nam svakoga dana daje više od 222 tisuće kupaca i zbog njih želimo biti prvi izbor za sve ljude u pokretu“, dodao je Borko Buturac, direktor INA Maloprodajnih servisa.

Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić naglasio je: „INA Delta Rally zbog svoje duge tradicije i vrhunske organizacije u sustavima FIA prvenstava, na određeni način je postao simbol Grada Zagreba i nezaobilazna sportska manifestacija metropole. Ovakvi sportski događaji promiču ugled Grada kao europske turističke metropole te ih u svakom pogledu podržavamo, posebno zbog uloženog entuzijazma članova AK „INA Delta“ Zagreb i drugih zagrebačkih auto klubova.“
****
INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Prvenstvo Slovenije, Slovenski kup AŠ2005, Alpe Adria Rally Cup, te već tradicionalno i za Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba, a po prvi puta i za FIA RGT Cup.