Hyundai predstavio novu Konu i Ioniq 6

Hyundai Hrvatska je u prostoru zagrebačkog AvantGardena predstavio dva nova modela – najnoviju Konu i Ioniq 6

Kona

Nova generacija ovog modela bit će dostupna u nekoliko varijanti pogonskih izvedbi, uključujući potpuno električni (EV), hibridni električni (HEV) te motor s unutarnjim izgaranjem (ICE), a za svaku varijantu dostupna je i N Line verzija. ICE verzija predstavlja najširu ponudu motorizacije u segmentu: low power (benzinci sa 120 konjskih snaga), high power (benzinci sa 198 konjskih snaga), 48V (MHEV) – blagi hibridni automobil koji koristi bateriju i električni motor za napajanje vozila, MT/DCT (opcija ručnog mjenjača i automatskog) i 4WD (pogon na sva 4 kotača).

Benzinska verzija dostupna je od 22.990 eura, a hibridna od 29.99o eura.

Kona je dostupna u ukupno 16 boja eksterijera s mogućnošću krova u dva tona i osam boja interijera. Za interijer je na raspolaganju sedam tema, a materijal je dostupan u koži, tkanini ili kombinaciji boja. Unificirani i visokotehnološki izgled daje i integrirani panoramski zaslon, kombinacija dva 12,3-inčna zaslona, s grafičkim korisničkim sučeljem.

Ioniq 6

U Hyundaiju su se umjesto velikog SUV-a za svoj premium električni automobil odlučili za aerodinamičnu limuzinu dimenzija (4855/1880/1495 mm). Velik međuosovinski razmak od 2950 mm osigurava veliku prostranost kabine, korejski inženjeri obećavaju doseg veći od 600 km, što bi Ioniqu 6 trebala omogućiti velika baterija kapaciteta 77,4 kWh u AWD snažnijoj varijanti, ali i odlična vrijednost otpora zraka (0,21). Izvedba sa stražnjim pogonom dolazi u dvije razine snage, s elektromotorom od 53 ili 77,4 kWh kapaciteta baterije. Snaga kreće od 151 KS, srednje snažan Ioniq 6 dolazi uz 228 KS, dok najsnažnija varijanta razvija 325 KS.

Model se kupcima nudi u 12 različitih boja, ali još je zanimljivija značajka da uz EV Performance Tune-up vozač može prilagođavati upravljanje, način rada motora, osjetljivost papučice gasa te način pogona. Elektromotor se uz 800 voltnu baterijsku tehnologiju na brzom punjaču može od 10 do 80 posto napuniti za samo 18 minuta. Ioniq 6 nudi maksimalnu snagu punjenja od 232 kW.

Početna cijena Hyundaijeve električne limuzine iznosi 46.990 eura.