Električna Cupra Tavascan kao Tesla

Seat svojim zasebnim brendom, odnosno VW-koncern, golica maštu onoga što bi mogao ponuditi na struju pod značkom Cupre. Zapravo, to je samo još jedna karoserija na VW-ovoj MEB-modularnoj platformi

Veliki kompaktni SUV klasa je koja je trenutno najpopularnija, a Cupra to jako dobro zna. Posljednjim konceptom, nakon modela Formentor, španjolska tvrtka pokazuje svoj smjer vizije elektrificiranih vozila.

Na karoseriji možete vidjeti brojne tehnološke aerodinamične elemente koje vozilo čine superiornim

Misao vodilja je objedinjavanje visokih performansi s najsuvremenijom tehnologijom pogona, oplemenjena suvremenim i emotivnim dizajnom.

Na 22-inčnim kotačima položena je dinamična i aerodinamična karoserija sa strukturalnim elementima od ugljičnih vlakana, a na svakoj se osovini nalazi po jedan elektromotor.

Ukupna snaga iznosi 306 KS, što je ovom SUV-u dovoljno da do 100 km/h sprinta za 6,5 s. Litij-ionske baterije pohranjuju snagu od 77 kWh i to prema WLTP-u Tavascanu osigurava domet od 450 km.

Platforma na kojoj bi se temeljio ovaj SUV naravno Volkswagenova je MEB baza za već poznata električna vozila koncerna, a svjetsku će premijeru ovaj koncept doživjeti na frankfurtskom salonu automobila