Ekskluzivna premijera nove BMW serije 5

Tijekom svjetske premijere, održane na digitalnim platformama, u BMW Tomić City store-u na Rooseveltovom trgu u Zagrebu, u društvu novinara i gostiju, osma generacija BMW serije 5 doživjela ponovila svoj spektakularni debi

Dinamičniji nego ikad, s obiljem digitalnih inovacija i, po prvi put, potpuno električnim pogonom – ovo je način na koji novi BMW serije 5 Limuzina dolazi do posebnog izražaja. BMW i5, kao novo izdanje najuspješnije poslovne limuzine na svijetu preuzima vodstvo na putu prema održivoj premium mobilnosti u segmentu vozila više srednje klase. Dosljedna elektrifikacija, napredni BMW iDrive zaslon i sustav upravljanja s “QuickSelect”, nove digitalne usluge i povećana održivost tijekom cijelog životnog ciklusa karakteriziraju napredak postignut u područjima budućnosti koja su od središnje važnosti u trenutnoj transformaciji BMW Grupe.

Nova generacija modela bit će dostupna diljem svijeta s potpuno električnim pogonom i, ovisno o tržišnoj regiji, također s plug-in hibridnim sustavima, kao i s visoko učinkovitim benzinski i dizelski motori uključujući 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju. Kao i sve prethodne generacije modela, novi BMW serije 5 limuzina proizvodi se u tvornici BMW Group Dingolfing, gdje se također proizvode električni motori i visokonaponske baterije za BMW i5.

Jasan dizajnerski jezik naglašava sportsku eleganciju i ekskluzivnost nove limuzine serije 5. U usporedbi s prethodnim modelom, novo izdanje je naraslo u duljinu za 97 milimetara na 5060 milimetara, u širinu za 32 milimetra na 1900 milimetara, a u visinu za 36 milimetara na 1515 milimetara. Njegov međuosovinski razmak produljen je za svega 20 milimetara na 2995 milimetara.

Kokpit novog BMW-a serije 5 ima značajno smanjen broj gumba i kontrola u usporedbi s prethodnim modelom. To se postiže dosljednom digitalizacijom funkcija. BMW zakrivljeni zaslon reinterpretira karakterističnu ideju brenda o usmjerenosti vozača. Potpuno digitalni sustav prikaza sastoji se od 12,3-inčnog informacijskog zaslona i 14,9-inčnog kontrolnog zaslona. Upravljač je također redizajniran sa spljoštenim donjim dijelom i dodirnom povratnom informacijom na upravljačkim pločama, te polugom mjenjača na središnjoj konzoli. Opcijska BMW Interaction Bar još je jedan vrhunac. Funkcionalna jedinica s efektnim pozadinskim osvjetljenjem s kristalnom strukturom površine proteže se cijelom širinom ploče s instrumentima sve do panela vrata i uključuje upravljačke ploče osjetljive na dodir.