Deveti INA Rally Kumrovec – 06. i 07. ožujka 2020.

Već gotovo jedno desetljeće Kumrovec ugošćuje domaće i strane reli posade. Ove godine tu su neki novi, ali i stari znanci

U Kumrovcu se ove godine otvara hrvatsko, ali i prvenstvo Centralnoeuropske zone u reliju. Osjeti se to na listi prijava, na kojoj se među 70 posada našlo čak 10 automobila klase R5, kolokvijalno nazivane WRC2. Rekordan je i broj zemalja odakle su se prijavile posade.

Kultno reli mjesto

Uz već tradicionalne posjetitelje Kumrovca, ove godine po prvi puta stižu automobilisti iz Češke, Slovačke, Poljske, Švicarske i Danske. Pokušat će prekinuti dominaciju Austrijanaca, koji su pobijedili na posljednja tri relija u Kumrovcu

Klikni za:

Program i karte

Lista prijavljenih vozača

Borba za pobjedničko postolje ponudit će u prvom redu dobru zabavu publici, koja svake godine u velikom broju stiže u Hrvatsko Zagorje. Uvod u natjecanje bit će dva brzinska ispita na parkiralištu Termi Tuhelj u petak, 6. ožujka. Subota donosi kružni brzinac u Zagorskim Selima koji će se voziti tri puta.

Isto toliko puta posade će proći i ispitom u Kumrovcu, koji je ove godine produžen. Njegova trasa ponovo prolazi uz igralište osnovne škole i mostić, koji su kroz godine izgradili status kultnog mjesta domaće reli scene. Ciljna rampa u Muzeju Staro Selo na rasporedu je u večernjim satima.

Preko 50 domaćih posada

Uz respektabilnu stranu konkurenciju, zanimljivo će biti vidjeti i obnovljeni vozni park hrvatskih vozača, kao i brojne debitante u Kumrovcu. Već dugo nije bilo relija s više od pedeset domaćih posada, među kojima ima i nešto Austrijanaca te Mađara koji kao nositelji licenci AK Delta Sport i AK Rijeka nastupaju pod hrvatskom zastavom.

Lijepa je to najava sezone Prvenstva Hrvatske koja će se sastojati od šest relija, od kojih će se dva voziti u susjednoj Sloveniji. Kumrovec preskače branitelj naslova prvaka Krisztian Hideg, koji se oporavlja nakon nedavne operacije. Na stazu bi se mogao vratiti početkom svibnja na Reliju Opatija.