Defender OCTA – najsnažniji Defender ikad

Nova perjanica Defendera bit će najjači i najluksuzniji model u liniji s twin turbo V8 motorom

U 2024. godini Land Rover predstavit će OCTA izvedbu Defendera, koeg će pokretati blagi hibridni benzinski V8 Twin Turbo pogon, a za ekstremne performanse na svim terenima bit će zadužen zračni ovjes 6D Dynamics. Hidraulički međusobno povezana tehnologija 6D Dynamics odlikuje se inovativnim sustavom kontrole uzdužne i poprečne rotacije koji će omogućiti modelu Defender OCTA da održi gotovo ravan stav tijekom ubrzanja, kočenja i skretanja na cesti, uz najveći mogući neovisni hod kotača i raspodjelu momenta ovjesa na najzahtjevnijim off-road terenima.

Defender je sinonim za sposobnost na svim terenima a njegovo nasljeđe seže do Series 1 iz 1948. godine. Novi Defender OCTA to podiže na višu razinu svojim upečatljivim izgledom, inovativnom tehnologijom i neusporedivom pozornošću prema detaljima. Zadivljujućim performansama i hrabrim novim pristupom omogućit će našim klijentima da iskuse legendarne pustolovine u povećanom luksuzu“, rekao je Mark Cameron, izvršni direktor tvrtke.

Defender OCTA prolazi kroz najiscrpniji postupak razvoja u povijesti Defendera, od snijega i leda u Švedskoj do pustinje u Dubaiju, asfalta Nürburgringa i kamenjara Moaba. Prije njegova potpunog predstavljanja u nastavku ove godine, potencijalni klijenti bit će pozvani da nazoče ekskluzivnim predstavljanjima u sklopu nove globalne serije događanja Defender Elements. Klijenti koje zanima registracija za prvo izdanje modela Defender OCTA pozvani su da se sada obrate svom ovlaštenom prodavaču.