Čekaju se prijave hrvatski Toyota Yaris Challenge Kup

Na stazi u Marofu predstavljen je 115 KS snažan Yaris, cjenovno prihvatljiv, za predstojeće kup-natjecanje Hrvatski Toyota Yaris Challenge Kup.

Nakon što je proteklih godina potiho vožen kup sa Seat Ibizama, bez veće medijske popraćenosti, uskoro nam se sprema još jedan pokušaj, nadamo se posjećeniji i medijski praćeniji Toyota Yaris Challenge Kup.

Yaris kojim će se utkivati opremljen je 1,5-litrenim motorom VVT-i snage 115 KS, a bit će dostupan za 20.000 eura

Riječ je o novom kupu koji je ovoga puta organiziran, uz potporu uvoznika Toyota Hrvatska, na čelu s direktorom Saše Egića, koji će ujedno obnašati i funkciju direktora cijelog kup eventa. Prema njegovim riječima trenutno su u fazi prijave natjecatelja i definiranje posljednjih detalja.

Vozači još nisu poznati, čekaju se prijave, a zasad se šuška o osmorici renomiranih

Idealna brojka kojoj organizatori streme jest oko 25 vozača, a prije službenog početka navodno je prijavljena već osmorica renomiranih vozača. Kup će se voziti kroz tri natjecateljske sezone i kroz šest manifestacija godišnje. Odnosno, svaka manifestacija, recimo jedan vikend na Grobniku, sastojat će se od dvije utrke, što dovodi do ukupno 12 utrka.

Natjecateljski Yaris ne puca od snage, ali opremljen je trkaćim sjedalima i zaštitnim kavezom te mrežom, HD-akcijskom kamerom, trkaćim pojasevima u 6 točaka, 15-colnim semi-slick gumama te sportskim volanom i ispušnim sustavom. Ništa posebno, ali dovoljno za dobru zabavu i sigurnu borbu među vozačima.

Serijski Yaris 1,5 do 100 km/h ubrzava za 11 sekundi i postiže 175 km/h

Utrke bi se trebale voziti na Grobniku, u Gaju u Sloveniji te u Zalužanima kraj Banja Luke, a govori se i o nastupima na brdskoj utrci Buzet. Kalendar natjecanja još nije definiran, a kup će se pokušati uklopiti u postojeća natjecanja u okviru PH i CEZ prvenstva centralnoeuropske zone.