BMW serije 2 Gran Coupe kao mala serija 3 s prednjim pogonom

Dugo smo očekivali BMW Serije 2 Gran Coupe (F44) s kojim Bavarci svoje mjesto pronalaze pored Mercedesa CLA Coupe i Audi A3 Sedan. Ima četvera vrata, izgleda sexy i nudi 34 mm više za koljena od aktualne serije 2

Kako smo i navikli kod prijašnjih modela, BMW nastavlja tradiciju izdavanja sportskih limuzina koje se kriju iza oznake Gran Coupe. Model se izrađuje u Leipzigu, širok je 1800, visok 1420 mm, dok mu međuosovinski razmak iznosi 2670 mm. Kada svemu pribrojimo prtljažnik od 430 l pitanje iz podnaslova svakako ima smisla.

Tri motora

U početku će se nuditi s tri različite varijacije pogona, početni benzinac je 218i, na njega se nadovezuje 220d, a top ponudu predstavlja M235i xDrive. Pogon je kao i kod nove ‘Jedinice’ na prednje kotače, osim kod top modela gdje dakako imamo AWD.

Gran Coupe serije 2 prodavat će se diljem svijeta, svoju će premijeru doživjeti ove godine u studenom na salonu u Los Angelesu, dok će službena prodaja krenuti s ožujkom sljedeće godine.

Ponudu motora činit će agregati sa 3 i 4 cilindra snage do 306 KS što će biti najjača izvedba M235i xDrive, koja će imati i 450 Nm.