Redizajn BMW serije 3 (2022.) – Okretni kotačić ostaje, nova multimedija

S osvježenjem dizajna, opsežno moderniziranim vrhunskim ambijentom i jasnim napretkom u području digitalizacije i opreme, novo izdanje BMW-a serije 3 kreće u pisanje još jednog poglavlja u svjetskoj priči o uspjehu te serije modela

Svaki sedmi prodani BMW je serija 3, što znači da dvanaest posto svih prodanih BMW-a dolazi iz ove serije modela. Unatoč stalnoj prezasićenosti SUV-ovima, serija 3 najvažniji je automobil BMW-a u svijetu. Bavarci isporučuju aktualnu seriju G20 (limuzina)/G21 (touring) od 2019. godine. Sada su svojoj prodajnoj zvijezdi dali vizualni facelift i digitalno ažuriranje.

Dobra vijest za ukuse vjerojatno većine kupaca: Bubrežna rešetka na masci ostaje iste veličine. Prednja svjetla su preoblikovana, što znači da prijelaz s prednjeg svjetla na rešetku izgleda malo drugačije nego prije. Svjetlosni elementi u prednjem svjetlu također su novi i sada su oblikovani kao vodoravni L, s L uzdužnom trakom raspoređenom na vrhu. Donji otvor za usis zraka postao je znatno veći pa zbog toga prednji dio serije 3 izgleda moćnije. S boka serija 3 ostaje takva kakva jest, i kao limuzina i kao karavan. Uostalom, 17 inčni kotači sada su standard na limuzini.

Straga su dizajneri su ponovno krenuli u akciju: Crni umetak difuzora veći je nego prije, a vanjski promjer obruba ispušne cijevi povećan je za deset milimetara. Osim toga, nova antena u obliku peraje morskog psa također privlači poglede kada se gleda odostraga. U kokpitu, veliki zakrivljeni dvostruki zaslon najveća je tehnička inovacija koju je serija 3 dobila kao dio facelifta. Suvozač može lako vidjeti i upravljati desnim zaslonom, ali je zaslon blago nagnut prema vozaču. U je i najnoviji BMW-ov operativni sustav OS8. Zaslon također osigurava da veliki dio tipki nestane sa središnje konzole – mnogim funkcijama se sada upravlja putem dodirnih površina na zaslonu. Čak je klima uređajem, pri čemu se njegove upravljačke površine uvijek mogu vidjeti na zaslonu.

A svatko tko se bojao da bi uvođenje velikog dvostrukog zaslona osjetljivog na dodir značilo da će BMW uštedjeti na okretnom gumbu na središnjoj konzoli, može se opustiti, okretno dugme je zadržano. No, kod automatika više nema ručice mjenjača, nju su dizajneri zamijenili malim kliznim prekidačem. BMW također nudi materijal Sensatec za presvlake sjedala. Radi se o umjetnoj koži koja se dojmi kao prava koža i na kojoj se putnici ne bi smjeli znojiti zbog perforacije s mnogo malih otvora za zrak. Ništa se ne mijenja što se pogona tiče, dakle i dalje postoje četiri benzinske i četiri dizelske izvedbe, kao i plug-in hibridna verzija. Svi motori s unutarnjim izgaranjem i dalje su upareni s osmostupanjskim automatskim mjenjačem.

Redizajnirano izdanje sportske limuzine, koja je uživala veliki uspjeh više od 45 godina, i model Touring – prvi put predstavljen prije 35 godina – bit će predstavljeni u srpnju ( Njemačkoj). Oba modela proizvodit će se u tvornici u Münchenu, dok će se sedan izvedba serije 3 također proizvoditi u BMW-ovoj tvornici San Luis Potosí u Meksiku. Varijanta limuzine razvijena posebno za kinesko tržište bit će izrađena u tvornici Tiexi u Shenyangu kojom upravlja zajedničko ulaganje BMW Brilliance Automotive (BBA).