“Automobil s kojim nećete pogriješiti”

Ivo Roso iz prodaje rabljenih u Auto Hrvatska Automobili otkrio nam je koje se izvedbe Captura najviše traže, jesu li poželjniji domaći automobili ili oni iz inozemstva te na koje detalje valja pripaziti prilikom kupovine

AMS: Captur je kao novi godinama bio bestseler među europskim kupcima. Je li zadržao svoju privlačnost i kao rabljeni među domaćim kupcima?

Roso: Renault Captur je i dalje jedan od najpoželjnijih crossovera u klasi, kako zbog svog dizajna, tako i praktičnosti i pouzdanosti. Otkad je prvi model izašao na tržište 2013., Captur je privukao veliku pažnju s opcijama personalizacije dvobojne karoserije što nije bilo uobičajeno u njegovoj klasi. Praktična rješenja, poput klizne stražnje klupe, kojom možete povećati prtljažni prostor, je samo jedno od korisnih rješenja iz Renaulta. Provjerena mehanizacija preuzeta s Clija je kupcima bila garancija pouzdanosti. Kupnjom Captura kupci ostvaruju odličan omjer uloženog i dobivenog, pa Renaultov gradski crossover i danas kao rabljeni automobil iznimno dobro zadržava cijenu.

AMS: Koje su varijante motorizacije i opreme najtraženije kod naših kupaca i koliko se najčešće novca izdvaja prilikom kupnje rabljenog Captura?

Roso: Najtraženija je izvedba u višoj opremi Intens, koja osim aluminijskih felgi i moderne multimedije, nudi i kameru za vožnju unazad te navigaciju. U prvoj generaciji modela je najpoželjniji 1,5 dCi-motor, kako zbog pouzdanosti tako i vrlo niske potrošnje, koja je u pravilu niža od pet litara na 100 km. U drugoj generaciji Captura, koja se počela prodavati 2020. godine, je poželjniji benzinac 1.0 TCe, koji se pokazao kao pun pogodak zbog nižih troškova održavanja, niske potrošnje te iznimno prihvatljive početne cijene.

AMS: Što kupci najprije gledaju kod kupnje – godište automobila, broj prijeđenih kilometara, porijeklo, servise ili nešto peto? Odakle većina Captura stiže na naše tržište?

Roso: Kilometraža i godište su dva parametra koji kupci najčešće gledaju prilikom kupnje jer su odličan preduvjet za bolje stanje vozila i sigurniju kupnju. Većina vozila u Auto Hrvatskoj je s našeg tržišta, no zbog niskih davanja kod unosa i velike ponude rabljenih Captura u Europskoj uniji, u porastu je unos iz Francuske, Italije i Njemačke, pa ni broj takvih vozila nije zanemariv na hrvatskom tržištu.

AMS: Koje savjete možete dati kupcima prilikom kupnje rabljenih Captura? Na koje detalje valja pripaziti?

Roso: Prilikom kupnje vozila s našeg tržišta, lakše je doći do podataka o servisnoj povijesti i kilometraži u odnosu na vozila iz unosa. Stanje vozila je najvažniji faktor prilikom kupnje, pa svakako preporučujem pregled vozila u ovlaštenom servisu. Captur nije imao nekih značajnih nedostataka i mana na koje treba ukazati, te je svakako automobil s kojim nećete pogriješiti.