Auto Hrvatska tijekom 2021. ostvarila je promet od gotovo 1.3 milijarde kuna

Time je realiziran rast od 11 posto u odnosu na rezultate ostvarene tijekom 2020. godine, dok je konsolidirana dobit Auto Hrvatske nakon oporezivanja u 2021. godini iznosila preko 40 milijuna kuna

Osim primarnog poslovanja na tržištu RH, Auto Hrvatska kao najiskusnija tvrtka domaće auto industrije koja ove godine obilježava 70 godina uspješnog poslovanja, posluje i diljem regije, točnije u Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Poslovna ostvarenja i zabilježen rast upotpunjeni su visokim brojkama koje su ostvarene kroz prodajne i uslužne rezultate. Tako je u protekloj godini na razini Grupe prodano 3.294 automobila, 897 kamiona, 71 autobus, 189 mil. kn isporučenih i ugrađenih rezervnih dijelova, 55.000 prodanih guma, te je zabilježeno 259.000 izvršenih sati servisnih djelatnika. I sve to kroz poslovanje putem 26 lokacija.

Osim financijskog rasta, Auto Hrvatska je tijekom prošle godine dodatno povećala i broj zaposlenika. Tijekom 2021. godine u društvima Grupe je bilo zaposleno 700 zaposlenika, dok je godinu prije Grupa zapošljavala 689 ljudi. U tekućoj 2022. godini, prema najavama Velimira Marovića, glavnog izvršnog direktora Auto Hrvatska d.d., primarni ciljevi su dodatno pozicioniranje tvrtke u kontekstu visoke razine kompetencija i konkurentnosti na tržištu proizvoda i usluga auto struke. Kao i do sada Auto Hrvatska će i dalje ulagati u svoje zaposlenike i biti orijentirana na poslovnu izvrsnost jer kao takvi žele biti sinonim za kompetentnost i konkurentnost na tržištu. Kao i svaka tvrtka na našem tržištu Auto Hrvatska želi rast, no poslovna strategija je stvaranje zdravog rasta s kojim će i dalje biti kompetentni, konkurentni i uspješni.

Auto Hrvatska trenutno zauzima vodeću poziciju na tržištu gospodarskih vozila s ukupnim udjelom od oko 30% i glavni je uvoznik vozila MAN, Neoplan, Otokar i Ford Trucks. Uz to, uvoznici su za Kässbohrer priključna vozila i raznovrsne nadogradnje za teretna vozila. Prodaja novih i rabljenih gospodarskih i osobnih vozila upotpunjena je velikom ponudom rezervnih dijelova, guma i opreme širokog spektra poznatih svjetskih proizvođača, mrežom prodajno-servisnih centara za osobna i gospodarska vozila, ponudom servisne opreme i alata te ostalim povezanim uslugama u auto struci. Osobni program Auto Hrvatske uključuje prodaju i ovlašteni servis novih osobnih vozila marki Volkswagen, Audi, Škoda, Mazda, Peugeot, Renault, Dacia, Seat, Cupra, i Fiat Professional, zastupstvo DFSK električnih vozila te ponudu rabljenih vozila svih marki.