Auto Hrvatska uvozi ‘Kineze’ – modeli Seres i Sokon

Auto Hrvatska je ostvarila suradnju sa vodećim kineskim proizvođačem vozila Chongquing Sokon Motor Company te postala zastupnik DFSK električnih osobnih vozila marke Seres i komercijalnih modela Sokon na hrvatskom tržištu

Najdugovječnija domaća auto tvrtka Auto Hrvatska najavila je povodom obilježavanja 70 godina poslovanja značajna ulaganja u prodajni segment i dodatni razvoj poslovanja. Jedna od navedenih investicija kojima Auto Hrvatska želi dodatno proširiti utjecaj i razinu poslovnih ostvarenja je i uspostavljena suradnja s tvrtkom Chongquing Sokon Motor Company, vodećim kineskim proizvođačem osobnih i lakih komercijalnih vozila.

Uskoro se u Hrvatsku očekuje dolazak izrazito sportskog SUV modela Seres 5 sa snagom od 594 KS i ubrzanjem do 100km/h u samo 3,5 sekundi. Domaćim korisnicima bi posebno zanimljiv mogao biti podatak kako su pojedine modele Seresa 5 tehnološki razvijali stručnjaci Huaweija. Iz programa osobnih vozila trenutno je na tržištu dostupan model gradskog električnog vozila pod nazivom DFSK Seres 3 kojeg krasi izuzetno bogata serijska.

Litij željezo fosfatna baterija ima mogućnost dopune za samo 30 minuta, a doseg prema WLTP normi u kombiniranom načinu vožnje iznosi 353 km. Seres 3 dolazi s četverogodišnjim jamstvom na vozilo i osmogodišnjim jamstvom na električne komponente i 70% kapaciteta baterije. U segmentu lakih dostavnih vozila trenutno je u ponudi model DFSK Sokon EC35, koji je svojim dimenzijama teretnog prostora i nosivošću od 1000 kg pogodan za obavljanje gradskih dostavnih djelatnosti.

Utovar je olakšan ugrađenim bočnim vratima sa obje strane, dok je vozilo zbog svojih kompaktnih dimenzija jednostavan za parkiranje uz pomoć kamere za vožnju unatrag. Kombinirani doseg u gradskoj vožnji je 268 km po WLTP normi. Uz njega, očekuje se i dolazak komercijalnog modela DFSK Sokon EC31, koji će biti dostupan u opciji obične kabine za dvoje putnika, uz mogućnost raznih nadogradnji.